Karaman Kaşoba Köyü

Karaman Kaşoba Köyü

Kaşoba köyü haberleri, Karaman Kaşoba köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kaşoba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Kaşoba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Kaşoba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaşoba köyü son dakika gelişmeleri, Kaşoba köyüne özgü yemekler, Karaman Kaşoba köyünün tarihi, Kaşoba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaşoba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaşoba, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaşoba Köyü Resimleri ve Kaşoba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Kaşoba Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaman merkeze bağlı köy.

Köy sadece ekim ve hasat zamanlarında nüfusu çoğalan bir yerleşim yeri konumundadır.

Köye su varlığı ve hayvanların otlatılmaya müsait yer olmasından yerleşildiği sanılmaktadır.

37° 25′ 28,2678” kuzey, 33° 0′ 59,7312” doğu koordinatlarında yer alan köy, Karaman’ın kuzeybatısında geniş bir düzlükte kurulmuştur.

Köyün kurulduğu yerin rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1.034 metredir.

Köy, Karaman’a 34 km. uzaklıktadır. Köyün Ortaoba, Kisecik ve Konya-Çumra-Arıkören köyleri ile komşudur.

Eski Çağ’da Hitit imparatorluk ve Demir Çağı’nda Hatıp Kalesi-Pınarbaşı-Kızıldağ istikametini izleyen yol Kaşoba’dan geçiyordu.

Karren Höyüğü (Tescil ve Karar No: 10.04.1996-2509);  köyün 200 m batısında yer alan höyük güney-kuzey doğrultuda 200 m çapındaki bir alanı kapsamaktadır. II. Bin yerleşim birimi olduğu anlaşılan höyük, az sayıda III. Bin’in saman katkılılarını, yoğun olarak da Roma, Bizans dönemlerine ait seramik parçaları içermektedir. Höyükte antik madenciliğe dair maden cürufları elde edilmiştir.

İyi durumda olan höyük üzerine geçmiş yıllarda bir elektrik direği dikilmiştir. Çevresinde çok miktarda İslâmî mezar bulunmaktadır.

XVI. yüzyıl Lârende (Karaman) Kazası’nda yerleşme ve nüfus konusunda araştırma yapan ve bunu kitabında yayınlayan Osman GÜMÜŞÇÜ, köyün olduğu yerde “Karamihmad” adında bir yerleşim yeri tespit etmiştir .

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.