Karaman Medreselik Köyü

Karaman Medreselik Köyü

Medreselik köyü haberleri, Karaman Medreselik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Medreselik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Medreselik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Medreselik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Medreselik köyü son dakika gelişmeleri, Medreselik köyüne özgü yemekler, Karaman Medreselik köyünün tarihi, Medreselik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Medreselik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Medreselik, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Medreselik Köyü Resimleri ve Medreselik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Medreselik Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köy 1900'lü yılların başında göçebe yaşayan bazı yörüklerin yerleşmesiyle birlikte bir yerleşim yeri haline gelmiştir. Ancak köy Osmanlı Devleti zamanında ticaret yollarına yakın olması nedeniyle köye yakın bir yerde "han" mevcuttur. Yakın tarih itibarıyla söylenebilecekler bunlar olmakla birlikte Roman imparatorluğu zamanında köyde yerleşim mevcut olup şu anda kullanılamayacak halde olan bir kalesi ve o yıllarda meydana gelen bir deprem sırasında yıkılmış olan bir kilisesi vardır. Ancak yıkılan kilisenin duvarlar malzemelerini köylüler bahçe ve evlerinin inşaatında kullandukları için ve geriye kalan kilise parçalarının üzerini toprak kapladığı için kiliseye ilişkin çok fazla görecek bir şey yoktur. Köy ve etrafında birçok in tabir edilen tünel vb oyuklar mevcuttur. Ayrıca köy ve etrafında köyün meraklı define avcıları tarafından birçok mezar bulunmuş bu mezarlardan genellikle parasal değeri düşük veya olmayan ev eşyaları bulunmuştur. Ancak bazı kişilerin Roma dönemine ait para bulduğu nadiren de olsa altın bulanların olduğu rivayet edilmektedir. Köyde bölgesinde şiddetli kar yağışı ve fırtına görülmekle beraber her kış yollar kapanmaktadır.

Yemekleri pirzola, kavurma ve arabaşı çorbasıdır.

Karaman merkezine 30 km uzaklıktadır. Sertavul geçidine çok yakındır. Rakım 1650 civarındadır. Köy dağın eteklerine kurulu olduğu için güneş geç saatlerde doğmaktadır. Köyde düzlük alan çok azdır. Evler kerpiçten yapılmaktadır.Köyün yüksek noktalarında ağaç yetişmemektedir bunun yerine ancak bazı çalılık türleri mevcuttur. Köyün yakın yerlerinde bulunan ağaçlık alanlar hem yerden çıkan taze suyu ile hem de çam ağaçlarının içinde olması nedeniyle piknik yapmak için ideal mekanlardan birisidir. Ancak kasap ve manav mevcut olmadığı için gelen kişilerin yiyecek ve içeceklerini de beraberinde getirmeleri ve araçları olmadan gelmemeleri gerekmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.