Karaman Narlıdere Köyü

Karaman Narlıdere Köyü

Narlıdere köyü haberleri, Karaman Narlıdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Narlıdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Narlıdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Narlıdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Narlıdere köyü son dakika gelişmeleri, Narlıdere köyüne özgü yemekler, Karaman Narlıdere köyünün tarihi, Narlıdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Narlıdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Narlıdere, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Narlıdere Köyü Resimleri ve Narlıdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Narlıdere Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaman merkezine 36 km uzaklıktadır.

Karaman merkezine bağlı köyün, Karamanoğlu beyliği zamanında kurulduğu rivayet edilir. Karamanoğlu Mehmet Bey'in avlanmak amacıyla bu mevkiye geldiği, planladığı zamandan daha fazla kaldığı bu nedenle buraya Avagandık dediği ve sonrasında da köyün adının Avgan olarak kaldığı söylenir. 1980'li yılların ortalarında köyün adı Gündoğan olarak değiştirilmiştir fakat bu ismin köyün arazi şartları göze alındığında uygun olamayacağı anlaşılınca bugünkü ismi olan Narlıdere ismi verilmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.