Karaman Osmaniye Köyü

Karaman Osmaniye Köyü

Osmaniye köyü haberleri, Karaman Osmaniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Osmaniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Osmaniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Osmaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Osmaniye köyü son dakika gelişmeleri, Osmaniye köyüne özgü yemekler, Karaman Osmaniye köyünün tarihi, Osmaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Osmaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Osmaniye, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Osmaniye Köyü Resimleri ve Osmaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Osmaniye Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaman’ın kuzeydoğusunda bulunmaktadır.

Ovada kurulan köy, Karaman’a 23,3 km. uzaklıktadır.

Köyün bulunduğu yerin rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1.008 m’dir.

Köy, Dinek, Çoğlu, Ekinzözü (Aşıran), Beydili, ve Osmaniye (Soğla) köyleri ile komşudur.

Köye 8 km mesafeden daha yakın 3 köy bulunmaktadır. Beydili 3,65 km, Dinek 4,46 km ve Çoğlu 5,35 km’dir.

Köyün geçmişi çok eskilere dayanmaktadır.

Güney Höyüğü; köyün 2 km güneyinde yer alan höyük 100x75x15 m boyutlarındadır. Tabii tepe görünüme sahip höyük, doğu-batı doğrultuda uzanan iki tepeden oluşmaktadır. Bu tepelerden batıdaki tepe üzerinde yapılan yüzey araştırmalarında Kalkolitik Çağı, ilk Tunç Çağı, Demir Çağı ve Roma Dönemi çanak-çömlek parçaları saptanmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.