Karaman Pınarbaşı Köyü

Karaman Pınarbaşı Köyü

Pınarbaşı köyü haberleri, Karaman Pınarbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınarbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Pınarbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Pınarbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Pınarbaşı köyüne özgü yemekler, Karaman Pınarbaşı köyünün tarihi, Pınarbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınarbaşı, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınarbaşı Köyü Resimleri ve Pınarbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Pınarbaşı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

araman merkeze bağlı köy.

Suları ve yeşilliği ile göz kamaştıran köy, piknik ve mesire yeri olarak tercih edilmektedir.

öyün “Bahçelievler” adında bağlısı bulunmaktadır.

Vadide kurulan köy, Karaman’a 17 km. uzaklıktadır. Köy Yollarbaşı (İlisıra), Morcalı, Burhan ve Başkışla köyleriyle komşudur.

Pınarbaşı’nın merkezine 8 km mesafeden daha yakın 3 köy bulunmaktadır. Burhan 3,21 km, Morcalı 5,68 km ve Yazılı 7,54 km’dir.

Köyün 7.7 km kuzeyinde yer alan Özkes Boğazı’nda Altınlıkaya Mevkii’nde yer alan tepede bir kale yerleşimi bulunmaktadır. Araziden olduğu gibi toplanmış taşlarla inşa edilmiş olan kalenin, yoğun tahribat nedeniyle plânını çıkarmak mümkün olmamıştır. Öte yandan yol kenarındaki bağların eteğinde yer alan ana kayada yakın zamana kadar bir “kadın kabartması” olduğu yöre halkı tarafından söylense de bugün fark edilmemektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.