Karaman Salur Köyü

Karaman Salur Köyü

Salur köyü haberleri, Karaman Salur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Salur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Salur köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Salur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salur köyü son dakika gelişmeleri, Salur köyüne özgü yemekler, Karaman Salur köyünün tarihi, Salur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

 

 

Salur, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salur Köyü Resimleri ve Salur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Salur Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaman merkeze bağlı köy.

Karaman’ın kuzeydoğusunda ovalık alanda yer alan köy, geniş ve verimli topraklara sahiptir.

Köy, Karaman’a 17,4 km uzaklıkta olup, Salur’un merkezine 8 km mesafeden daha yakın 7 köy (Ekinözü 2,69 km, Sudurağı 4,42 km, Beydili 4,67 km, Kızık 5,37 km, Alaçatı 5,8 km, Sazlıyaka 5,83 km ve Salur 7,91 km) bulunmaktadır.

Salur Höyük (Tescil ve Karar No: 01.12.2008-2779); Köyün 1,1 km güneyinde bulunan 128 parsel numaralı alan üzerinde yer almaktadır. Yöre halkı tarafından burası Salur Tepesi olarak bilinmektedir. Bu tepe Sudurağı Kasabası, Salur ve Ekinözü (Aşıran) köylerinin sınırlarının birleştiği bir noktada bulunmaktadır.

Höyük doğu-batı yönünde 145 m çapındadır. Yerleşme ilk olarak İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nden David Henry FRENCH (1933-2017), tarafından tespit edilmiş ve İlk Tunç Çağı’na tarihlendirilmiştir.v

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.