Karaman Sazlıyaka Köyü

Karaman Sazlıyaka Köyü

Sazlıyaka köyü haberleri, Karaman Sazlıyaka köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sazlıyaka köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Sazlıyaka köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Sazlıyaka köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sazlıyaka köyü son dakika gelişmeleri, Sazlıyaka köyüne özgü yemekler, Karaman Sazlıyaka köyünün tarihi, Sazlıyaka köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sazlıyaka köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sazlıyaka, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sazlıyaka Köyü Resimleri ve Sazlıyaka köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Sazlıyaka Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Asıl adı (eski)Güdümen olan bu yerin en önemli özelliği az nüfusa oranla büyük otlak ve tarlalara sahip olmasıdır bunun nedeni köy olmayıp çiftlik olmasıdır çavuş gölünün sazlıklarından esinlenerek Sazlıyaka adını aldığı tahmin edilir. Karıştırılıp Sazlıkaya da denilen bu yerin Son sahibi Kamışzade tarla anlaşmazlığından (1870)yıllarında Kılbasan kasabası na cuma namazı için camiye gittiği sırada kafası kılıçla kesilerek öldürülmüş dul kalan eşi ve tek çocuğu olan kızı eşlerini de baba ve oğul seçmişler. Anne Mustafa efendi ile evlenmiş kızı da Mustafa oğlu Enver efendi ile evlenmiştir. Enver daha sonra üç kez evlenmiş dört eşinden de çocuk sahibi olmuştur ilk eşinden olan kamışzadenin iki torunundan tek erkek evladı. Hasip Ağa (1877 d.) tarlaların annesinden kaldığını babasının hakkı olmadığını bu nedenle baba bir anne ayrı kardeşlerininde hakkı olmadığını iddia ederek. Miras haklarını vermemiş köye gelmelerini engellemiş cumhuriyet zamanında devletten yardım almak için köy tüzel kişiliği kazandırmış olup belki Türkiye'de nüfuzu en az köy dür.Tek ailenin barındığı çevrede bakkalı camisi okulu kahvehanesi olmayan tek köydür. Osmanlı zamanında başlayan tarla kavgasının tarafları değişmiş bir dönem komşu köylüler bir dönem çalıştırmak için getirdikleri köye yerleşmiş köylüler veya varisler olmuş ancak ihtilaf sürmüş davalar devam etmiş nüfus şartlara göre bazen artmış veya azalmıştır.

Günümüzde Sazlıyaka köy sınırlarındaki yerlerin tamamı Kamışzade nin damadı Enver efendinin varisleri ve varislerinden tarla satın alan hissedarlar tarafından kullanılmakta anlaşmazlıkları ve davaları sürmektedir.Karaman merkezine 13 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.