Karamürsel Akçat  Köyü

Karamürsel Akçat Köyü

Akçat Köyü Haberleri, Karamürsel Akçat Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akçat Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Akçat Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Karamürsel Akçat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçat köyü son dakika gelişmeleri, Akçat köyüne özgü yemekler, Karamürsel Akçat köyünün tarihi, Akçat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akçat , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçat Köyü Resimleri ve Akçat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karamürsel Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karamürsel Kocaeli Arası Kaç Km? Karamürsel Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Karamürsel Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Karamürsel Akçat Köyünde doğan biri var mı? Karamürsel Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKÇAT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Akçat , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir mahalledir.

Halkı Manav halkindandir. Yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip olup kurucusu Akça Dede'nin mezarı bulunmaktadir. 19. asra kadar Kozlar mevkiinde bulunmaktaydı. Ancak yeniçeri baskınları ve işkencelerine maruz kalmaları nedeniyle şimdiki yerleşim yerine geçmişlerdir. Dışarıya karşı fazla açık olmayan mahalle uzun yıllar Rum köyleriyle komşuluk yapmışlardır. 93 Harbineticesinde civâr mevkiilere Boşnaklar, Lazlar, Çerkesler ve Gürcüler iskân edildi. 1920'de Rumlar kaçmak durumunda kaldı. Daha sonra mübâdele ile Pomaklar iskân edildi.

Köy camii Yunan askerleri tarafından yakılmış ve tekrar inşa edilmiştir. Savaşlarda Yunanlar tarafından mahallenin camisi yakılıp yıkılmış ancak minaresini yıkmayı başaramamışlardır. Uzun yıllar çift minareli köy olarak anılmıştır. Gölcük depremindesahip olduğu camisiz minareyi kaybetmiştir. Akçat beldesi 2011 yılında yeniden köy statüsüne geçmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
1
1
1
2
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum