Karamürsel İnebeyli Köyü

Karamürsel İnebeyli Köyü

İnebeyli Köyü Haberleri, Karamürsel İnebeyli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İnebeyli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan İnebeyli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Karamürsel İnebeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnebeyli köyü son dakika gelişmeleri, İnebeyli köyüne özgü yemekler, Karamürsel İnebeyli köyünün tarihi, İnebeyli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnebeyli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnebeyli , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnebeyli Köyü Resimleri ve İnebeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karamürsel Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karamürsel Kocaeli Arası Kaç Km? Karamürsel Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Karamürsel Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Karamürsel İnebeyli Köyünde doğan biri var mı? Karamürsel Doğumlu Ünlüler Kimler?

İNEBEYLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

İnebeyli , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir mahalledir.

En eski belge olarak Kanuni dönemi 1523 tarihli Anadolu tahrir defterinde kayıtlı gözüken İnebeyli köyü bu dönemde 17 hane olarak ve tımar köyü olarak kaydedilmiştir. Köy tımar köyü olarak bir sipahinin tasarrufunda imiş. Ancak köyün Karamürselin fethinden hemen sonra kurulduğu düşünülmektedir. Karamürsel Gazinin Akçakoca Beyin adamlarından olduğu ve kendine bağlı Türkmenlerle bu bölgeye yerleştiği tarihen sabit olup(Neşri ve Oruç bey tarihleri) İnebeyli yer adlarına Akçakoca beyin fethettiği ve bulunduğu yörelerde raslanmaktadır. Yine aynı defterde Mürsellü olarak geçen Karamürselin aynı dönemde (1324 -1326 yılları fetih)kurulduğu belli olduğuna göre Köye ilk yerleşenler bu İnebeyli Türkmenleri idi.1846 temettuat defterlerinde 40 hane olarak geçmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.