Karamürsel Karapınar Köyü

Karamürsel Karapınar Köyü

Karapınar Köyü Haberleri, Karamürsel Karapınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karapınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Karapınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Karamürsel Karapınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karapınar köyü son dakika gelişmeleri, Karapınar köyüne özgü yemekler, Karamürsel Karapınar köyünün tarihi, Karapınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karapınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karapınar , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karapınar Köyü Resimleri ve Karapınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karamürsel Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karamürsel Kocaeli Arası Kaç Km? Karamürsel Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Karamürsel Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Karamürsel Karapınar Köyünde doğan biri var mı? Karamürsel Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Karapınar , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kocaeli il merkezine 37 km, Karamürsel ilçesine 5 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve ilkokulda 3. sınıfa kadar eğitim verilmektedir. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi bulunmamaktadır. Sağlık ocağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yapımına yeni başlanan kültür sitesi içerisinde planlanmaktadır. Köy Muhtarlığına ait 2 adet minibüs bulunmakta ve köye ulaşım her saat başı yapılmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, elektrik ve sabit telefon hatları mevcuttur. Karamürsel köyleri arasında 3 adet Camisi ve 2 imamı olan tek mahalledir. Merkez camisi yeni ibadete açılmış olup Karamürsel merkez camisinden daha modern durumdadır.

Karapınar mahallesi 1999 Depreminden sonra önemli değişiklikler göstermiştir. Özellikle köy halkının Karamürselde yaşayan nüfusunun büyük bir bölümü depremden sonra Karapınar Mahallenindeki arazilerine konutlar ve villalar yaparak mahallenin çehresinin değişmesine büyük etken olmuşlardır. Doğal olarak bu etki sonucu mahallenin nüfusunda artış olmuştur. Gelir düzeyi olarak Karamürsel köyleri arasında en üst düzeyde olan köylerden biridir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.