Karamürsel Osmaniye Köyü

Karamürsel Osmaniye Köyü

Osmaniye Köyü Haberleri, Karamürsel Osmaniye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Osmaniye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Osmaniye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Karamürsel Osmaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Osmaniye köyü son dakika gelişmeleri, Osmaniye köyüne özgü yemekler, Karamürsel Osmaniye köyünün tarihi, Osmaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Osmaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Osmaniye , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Osmaniye Köyü Resimleri ve Osmaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karamürsel Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karamürsel Kocaeli Arası Kaç Km? Karamürsel Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Karamürsel Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Karamürsel Osmaniye Köyünde doğan biri var mı? Karamürsel Doğumlu Ünlüler Kimler?

Osmaniye KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Osmaniye , Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adını nerden aldığı hakkında bilgi yoktur.93 harbinde Artvin ilinden göç etmişler. 4. kuşak olarak ikamet etmektedirler.Kocaeli il merkezine 40 km, Karamürsel ilçesine 8 km uzaklıktadır.büyük bir kısmını ormanlık alan oluşturmaktadır.nem oranı düşüktür ve bol temiz havaya sahiptir.

Son yıllarda çevre bölgede oturanların yerleşmesiyle tarihinin en yoğun nüfusunu yaşamaktadır. köye yerleşen ilk sakinlerinin çocukları yavaş yavaş mahallede yeni yerleşim yerleri yaparak mahallesi yaşatmaya çalışmışlardır.Mahallede ayrıca 250 ile 300 yıl arası yaşayan ağaçlar mevcuttur.

Mahallede,ilköğretim okulu 1961 yılında zamanın muhtarı olan Hasan Güler tarafından yaptırılmış. ilköğretim okulu vardır.kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.