Karasu Yatak Islahı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor

Karasu Yatak Islahı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor

Muş Karasu Yatak Islah Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Muş Karasu Yatak Islah Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Muş Ovası'nda sel felaketlerinin önüne geçilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, olası taşkın zararlarını önlemek gayesiyle ülke genelinde yürüttüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yazılı bir açıklama yapan ve bakanlığının gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taşkın koruma faaliyetleri kapsamında Muş'ta Karasu Nehri'nden kaynaklı yaşanabilecek olası taşkın zararları için başlatılan ıslah projesi inşaatına hızla devam edildiğini ve Muş'u taşkın zararlarından koruduklarını kaydetti.

Karasu Yatak Islahı Projesi'yle Muş Ovası sulamasının ana tahliye kanalını oluşturmayı, drenajını sağlamayı ve ovada meydana gelen taşkınların önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Bakan Eroğlu, "Ayrıca nehir boyunca sağ ve sol sahilde 6 metre genişliğinde stabilize servis yolu ve ortalama 4 kilometre aralıklarla birer köprü gelecek şekilde ilave köprü yapılması da projede yer alıyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile 119 kilometre uzunluğunda olan Karasu Nehri 64 kilometreye düşürülecek. Üç ayrı kısımdan oluşan projenin 1. kısım ve 2. kısım çalışmaları tamamlandı. Karasu Yatak Islahı Projesi 3. kısımda ise çalışmalar halihazırda devam ediyor. Servis yolu ve ilave köprülerin yapılmasıyla da nehrin kanal temizliği kolaylaşacak ve nehrin her iki yakasında arazisi bulunan vatandaşların arazisine kısa yoldan ulaşabilmesi sağlanacak" dedi.

Karasu Yatak Islahı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor

Karasu Yatak Islahı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.