Kars Ağadeve Köyü

Kars Ağadeve Köyü

Ağadeve Köyü haberleri, Kars Ağadeve köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağadeve köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kars Köyleri Arasında yer alan Ağadeve köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kars Ağadeve Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağadeve Köyü son dakika gelişmeleri, Ağadeve Köyü ne özgü yemekler, Kars Ağadeve Köyü nün tarihi, Ağadeve Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağadeve Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağadeve Köyü , Kars ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağadeve Köyü Resimleri ve Ağadeve Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kars Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? KarsKars Arası Kaç Km? Kars Hava Durumu? Kars Köyleri ve Kars Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz KarsDoğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında KarsAğadeve Köyü  Köyünde doğan biri var mı? KarsDoğumlu Ünlüler Kimler?

Ağadeve, Kars ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Ağadeve Köyü´nün adı köyde ağaların yaşaması ve köyün doğusunda bulunan dağların deve hörgücüne benzemesiyle ilgilidir.

Kars il merkezine 43 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2009    837
2008    806
2000    711
1997    673

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda genellikle arpa ve buğday ekilir. Koyundan çok büyük baş hayvancılığa yönelmiştir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Ağadeve´nin sağlık evi bulunmamaktadır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.