Kars Başkaya Köyü

Kars Başkaya Köyü

Başkaya Köyü haberleri, Kars Başkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kars Köyleri Arasında yer alan Başkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kars Başkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Başkaya Köyü ne özgü yemekler, Kars Başkaya Köyü nün tarihi, Başkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başkaya Köyü , Kars ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başkaya Köyü Resimleri ve Başkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kars Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kars Kars Arası Kaç Km? Kars Hava Durumu? Kars Köyleri ve Kars Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında Kars Başkaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? KarsDoğumlu Ünlüler Kimler?

Başkaya, Kars ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Eski örf ve adetlerin devam etmektedirler. Köyde düğünler örf ve adetlere göre yapılır. Halaylar tutularak yapılan düğünler çok coşkuludur. Davul ve zurna muhakkak olur. Böylece beraber eş dost akraba tarafından bütün katılımlar tamdır. Ayrıca düğünlerin bir özelliği de eş arayanlar için fırsattır. Düğünler üç kısımda yapılmaktadır. Bu ilk kısmı kına gecesi şeklinde yapılır. Düğünleri eski zamanlarda olduğu gibi yapılmaktadır.

Başkaya köyü Kars merkeze bağlı bir köydür. Etrafı dağlıktır. Yerleşim bakımından dağınık bir yapısı vardır. Batısında Selim’e bağlı Kaynarlı köyü vardır. Doğusunda merkez Aydınalan köyü vardır. Güney -batısında Selim Ortakale köyü vardır. Kars’dan uzaklığı 26 km dir. Kışlar sert ve soğuktur. Etrafı mera ve tarlalar çevrilidir. Yaylası olmayan Başkaya köyü geniş bir alana sahiptir. Köyün karşı tarafında Ziyaret Tepe denilen bir kayalık vardır. Ziyaret tepe üzerinde bir gözetleme kulesi gibi bir yapı vardı. Define arayanlar tarafından tahrip edilmiştir. Köyün orta kısmında dere geçmektedir. Dereden sulama amaçlı faydalanılmaktadır. Köyün su durumu ise idare edecek şekildedir. Köy evleri topraktan ve tek katlıdır. Yolu stabilizedir. Toprakları susuz tarıma elverişlidir. Köyde arpa, buğday, yulaf, fiğ, yonca gibi tahıllar yetiştirilmektedir. Patates, kabak, lahana, soğan da yetiştirilir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2008    
2000    562
1997    498

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köylünün hepsi hayvancılık ve ziraat işleri ile uğraşırlar. Canlı hayvan ticareti yapanlar vardır. İlkbaharda tarla ekim işleri ile uğraşırlar. Ekim ayına kadar tarla ile hasat işleri devam etmektedir. Kış mevsiminde hayvanlarına bakarlar. Büyük baş ve küçükbaş hayvanlar yetiştirmektedir. İnek, koyun, keçi gibi hayvanlar beslenmektedir. Kümes hayvanları ev ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetiştirilir.

Köyün içme suyu şebekesi var ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilizedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.