Kars Küçükyusuf Köyü

Kars Küçükyusuf Köyü

Küçükyusuf Köyü haberleri, Kars Küçükyusuf köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükyusuf köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kars Köyleri Arasında yer alan Küçükyusuf köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kars Küçükyusuf Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükyusuf Köyü son dakika gelişmeleri, Küçükyusuf Köyü ne özgü yemekler, Kars Küçükyusuf Köyü nün tarihi, Küçükyusuf Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükyusuf Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükyusuf Köyü , Kars ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükyusuf Köyü Resimleri ve Küçükyusuf Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kars Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kars Kars Arası Kaç Km? Kars Hava Durumu? Kars Köyleri ve Kars Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında Kars Küçükyusuf Köyü  Köyünde doğan biri var mı? KarsDoğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükyusuf Köyü, Kars ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuzeyindeki dağın orta bölgelerine yakın bir yerde su kaynağı vardır.Burdaki su kaynağı kutsal sayılır.

Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Buna bağlı olarak süt ve süt ürünleri ile ticaret yapılır.ve bu ticareti de büyük bir hassasiyetle yapmaktadırlar.. Tüm bu coğrafyanın köyleri gibi ekonomik olarak gurbete ihtiyaç duyan bir köydür. insanları yılın belli aylarında gurbete çalışmaya gider.Tarıma ve hayvancılığa vergi ve kota konması uygulamalarından dolayı ekonomik sıkıntılardan dolayı çok göç vermiştir ve hala vermektedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2000    587
2009    852

Köye ait bir İlköğretim okulu mevcuttur. Köyün içme suyu şebekesi mevcuttur. Köyde henüz bir sağlık ocağı bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.