Kars Ölçülü Köyü

Kars Ölçülü Köyü

Ölçülü Köyü haberleri, Kars Ölçülü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ölçülü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kars Köyleri Arasında yer alan Ölçülü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kars Ölçülü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ölçülü Köyü son dakika gelişmeleri, Ölçülü Köyü ne özgü yemekler, Kars Ölçülü Köyü nün tarihi, Ölçülü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ölçülü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ölçülü Köyü , Kars ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ölçülü Köyü Resimleri ve Ölçülü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kars Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kars Kars Arası Kaç Km? Kars Hava Durumu? Kars Köyleri ve Kars Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında Kars Ölçülü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? KarsDoğumlu Ünlüler Kimler?

Ölçülü arazisi batıda merkez ilçe (Kars), kuzeyinde Derecik, Yalınkaya ve Halefoğlu köyleri, doğuda Bulanık Köyü, güneyinde ise Tekneli ve Borluk köylerinin arazileriyle komşudur. köy, il merkezine 16 km uzaklıktadır.

Ölçülü´nün eski adı Vezin Köyü´dü. Köyün ne zaman kurulduğu tam olarak bilinememektedir. 20. yüzyıl başlarında köyde Rumlar ve Ermeniler ikamet etmekteydi.

Ölçülü Köyü'nde karasal iklim hakimdir. Bitki Örtüsü ise bozkırdır. Merkez ilçeye 16 km uzaklıkta olmasından ötürü köyün iklim ve bitki örtüsü merkez ile benzerdir.

Ölçülü, Kars iline bağlı 1793 nüfuslu, 400 haneli büyük bir köydür. Hane başı ortalama 4 kişi düşmektedir. Köy nüfusunun bir kısmı şehir merkezi, diğer büyük şehirlerde ve yurt dışında ikamet etmektedir.

Yıllara göre köy nüfusları
2012    1793
2011    1779
2000    1702
1997    2270

Köyde, bir anaokulu ve bir ilköğretim okulu vardır. Köydeki okul 1947 yılında açılmıştır. Ayrıca komşu Tekneli ve Borluk köylerinden öğrenciler taşıma sistemi sayesinde buraya gelmektedirler. Eğitim, eski binanın yanı sıra okul bahçesinde temel eğitim destek projesi kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek yapılan sekiz derslikli yeni binada devam etmektedir.Kütüphanesi, fen laboratuvarı, atölye, konferans ve spor salonları bulunan okulda bilgisayar eğitimine de geçilmiştir. Okulda 168 öğrenci vardır.

Merkez Ölçülü Köyü Sağlık Ocağı´da faal bir durumda hizmet vermektedir.

Köy, tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Tarıma elverişli arazilerde arpa, buğday, yonca, korunga, yulaf ve patates yetiştirilmektedir. Tarım bölgesi olan Keçebörk, Küpeli ve Çukur mevkileri, diğer mevkilere oranla daha bereketlidir. Köyde özellikle sığır, koyun ve kümes hayvanları beslenmektedir. Hayvancılıktan elde edilen sütü köyde bulunan bir mandıra işlemektedir. Süt ve süt ürünleri de halkın en önemli geçim kaynaklarındandır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol köy girişinden köy ortasına kadar asfalt, geriye kalanı stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Ölçülü Köyü yolu, D 070 Kars-Iğdır Karayolu'nun yaklaşık 11. km'sinde ayrılmaktadır. Buradan itibaren köy yolu başlamaktadır. Yaklaşık 5 km'lik yolculuktan sonra köye varılmaktadır.

Ölçülü Köyü ile Kars (Digor Durağı) arasındaki mesafe 15-20 dakika arasındadır. Ulaşım minibüslerle yapılır.

Ölçülü Köyü ile Kars Havalimanı arasındaki mesafe de 15-20 dakika arasındadır. Ulaşım için köyün minibüslerini özel tutma durumu söz konusudur. Bu mümkün değilse Kars Digor Durağı-Kars Havalimanı arasında karşılıklı dolmuş seferleri mevcuttur. Dolmuş seyahatinin ardından köye Digor Durağından gidilir.

Ayrıca Kars Otobüs Terminali ile Digor Durağı arasında da karşılıklı seferler düzenlenmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum