Kars Subatan Köyü

Kars Subatan Köyü

Subatan Köyü haberleri, Kars Subatan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Subatan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kars Köyleri Arasında yer alan Subatan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kars Subatan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Subatan Köyü son dakika gelişmeleri, Subatan Köyü ne özgü yemekler, Kars Subatan Köyü nün tarihi, Subatan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Subatan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Subatan Köyü , Kars ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Subatan Köyü Resimleri ve Subatan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kars Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kars Kars Arası Kaç Km? Kars Hava Durumu? Kars Köyleri ve Kars Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında Kars Subatan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? KarsDoğumlu Ünlüler Kimler?

Subatan, Kars ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı, Terekeme Türkleri ve Yerli Türklerden oluşmaktadır.

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

KÖY TEREKEME TÜRKLERİ ve YERLİ SÜNNİ TÜRK KÖYÜDÜR. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

Kars il merkezine 28 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Subatan köyü geçmiş yıllara göre nüfusta büyük bir düşüşlük yaşanmıştır. Köy diğer köylere oranla daha fazla göç vermiştir.

    Nüfus Bilgileri
Yıl     Toplam     Kadın     Erkek
2012     788     270    518
2011     886     303    583
2000   1.233     357    876
1990     889     477    412

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ve taşımalı eğitim sayesinde başka köylerden de öğrenciler burada okumaktadırlar. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Subatan´da ayrıca her köyde olmayan PTT şubesi vardır. Sağlık ocağı olmasına rağmen faal değildir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum