Kartepe Balaban Köyü

Kartepe Balaban Köyü

Ataşehir Köyü Haberleri, Kartepe Ataşehir Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ataşehir Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Ataşehir Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kartepe Balaban köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balaban köyü son dakika gelişmeleri, Balaban köyüne özgü yemekler, Kartepe Balaban köyünün tarihi, Balaban köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balaban köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balaban , Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balaban Köyü Resimleri ve Balaban köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kartepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kartepe Kocaeli Arası Kaç Km? Kartepe Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Kartepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Kartepe Balaban Köyünde doğan biri var mı? Kartepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

BALABAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Balaban , Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Balaban çevresinde Astakos dönemine rastlayan bulgularla beraber, Subaşı olarak bilinen bölgesinde Bizans dönemine ait olduğu sanılan sarnıç ve tüneller, eski dönemlerde bir yerleşim birimi olduğunu gösterse de, bu konuda yapılmış kesin bir akademik araştırma yoktur.

Bugün bilinen tarihine göre Balaban'ın kuruluşu 19. yüzyıl son çeğreğine raslar. Adını bu bölgede oturan Balabanlar ailesinden alan ve Balabanlar çiftliği olarak bilinen 5000 dönümlük çiftliği, Ayvacık[hangileri?]'da kadılık yapan Osman Oğlu Fevzi Efendi satın almış, 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşının başlamasıyla Artvin - Batum'da bulunan ve kendisinin ölümünden sonra Karakadılar olarak anılacak ailesini Balaban'ın güney yamaçlarına getirmiştir.

1880 de başlayan göçle beraber Karakadılar ve akrabalık bağı bulunan Dizdaroğulları bu yamaçlara yerleşerek bugünkü Balaban'ın temelini atmışlardır.

1606 m yüksekliğindeki Kartepe etekleri tarıma son derece elverişli topraklardan oluşur. Kestane, Gürgen, ağaçlarıyla örülü ormanın altında hemen her türlü meyve ağaçlarının bulunduğu tarım alanları başlar. Izmitin güney doğusunda, Kartepe Dağıeteklerinde Derbent ile Suadiye arasında bulunan bir dağ mahallesidir. İl Merkezi İzmit'e olan uzaklığı 24 km, kendisine en yakın mahalle Derbent'e olan uzaklığı 2.5 km'dir

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vekanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.