Kartepe Maşukiye Köyü

Kartepe Maşukiye Köyü

Maşukiye Köyü Haberleri, Kartepe Maşukiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Maşukiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Maşukiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kartepe Maşukiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Maşukiye köyü son dakika gelişmeleri, Maşukiye köyüne özgü yemekler, Kartepe Maşukiye köyünün tarihi, Maşukiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Maşukiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Maşukiye , Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Maşukiye Köyü Resimleri ve Maşukiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kartepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kartepe Kocaeli Arası Kaç Km? Kartepe Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Kartepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Kartepe Maşukiye Köyünde doğan biri var mı? Kartepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

MAŞUKİYE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Maşukiye , Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

İzmit'e uzaklığı 20 kilometredir. 2000 yılında yapılan nüfus sayımına göre nüfusu 6,483'dür. Maşukiye beldesinin Soğuksu ve Çınarlı olmak üzere iki mahallesi vardır.

1864 yılında sona eren Kafkas-Rus savaşları sonucu Kafkasya'nın sahil kısmı Çerkesleri, bugünkü Soçi ve yakınlarında yaşayan Ubıhlardan Öçbe Murat Bey'in önderliğinde kurulmuştur. Mahallede Çerkesler'in Ubıh-Abhaz ve Adige boyları yerleşmiştir. Daha sonra Lazların ve Karadenizliler'in yerleşmesiyle bugünkü belde oluşmuştur. Türkiye'nin ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan (Ubıh-Pilohe) İzmit Belediye Başkanlığı yapmıştır. Babası Kurtuluş savaşı komutanlarından Hasan Paşa, Maşukiye'nin yetiştirdiği değerlerdendir. Bu isimle lisesi vardır.

Maşukiye'nin kuzeyinde Sapanca Gölü bulunmaktadır. Güneyinde Kartepe ve Samanlı dağları bulunmaktadır. Sapanca Gölü'nün çevresinde bir adet yürüyüş yolu ve çay bahçeleri var. Kocaeli'nin ve Marmara Bölgesi'nin en önemli mesire yerlerindendir. Alabalık restoranları ile ünlüdür ve aşıklar diyarı olarak da bilinir. Son yıllarda kış turizminde de büyük gelişim göstermiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.