Kastamonu Gökçukur Köyü

Kastamonu Gökçukur Köyü

Gökçukur Köyü haberleri, Kastamonu Gökçukur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökçukur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Gökçukur Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Kastamonu Gökçukur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçukur köyü son dakika gelişmeleri, Gökçukur köyüne özgü yemekler, Kastamonu Gökçukur köyünün tarihi, Gökçukur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçukur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçukur, Kastamonu ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçukur Köyü Resimleri ve Gökçukur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kastamonu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kastamonu Gökçukur Arası Kaç Km? Kastamonu Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonu Ünlüler arasında Kastamonu Gökçukur Köyünde doğan biri var mı? Kastamonu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökçukur, Kastamonu ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Resmi kayıtlarında Gökçukur köyü olarak adlandırılan köy aslında Kireç mahallesi ve Gökçukur mahallesinden oluşmaktadır. Kireç ve Gökçukur mahalleleri bir vadinin karşılıklı iki yüzünde yer almaktadır. Köye ait mahallelerin geçmişleri ile ilgili çalışmalar yapılsa da net bir bilgiye rastlanamamıştır. Ancak özellikle Kireç mahallesinde ikamet etmekte iken vefat eden Kadir Avcı isimli köy sakini, köy hakkında oluşumun cumhuriyet öncesine kadar uzandığını ve köye kireç denmesinin sebebinin de köyde yerleşimi bulunan bazı evlerin temelinde kireç benzeri bir taşa çok sık rastlanmasından kaynaklandığını beyan etmiştir.
Kastamonu merkezine 20 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi genelde tarım ve hayvancılığa dayanmakta ise de, son zamanlarda özellikle tarım alanlarında kendir ve pancar gibi ekonomik değeri olan ürünler yerine yonca ve mısır gibi köylünün hayvanlarını beslemeye dönük tarımsal ürünler üretilmektedir. Ayrıca köyün sulu tarıma müsait alanında köylülerin patates, fasulye, domates ve salatalık gibi gündelik tüketimine dönük tarımsal üretim yapılmaktadır. Kastamonu tarihinin önemli bir parçası olan Atabey Hanı Kireç Mahallesine ait tarlaların sınırında kalmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.