Kastamonu İnceboğaz Köyü

Kastamonu İnceboğaz Köyü

İnceboğaz Köyü haberleri, Kastamonu İnceboğaz köyü güncel son dakika gelişmeleri, İnceboğaz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan İnceboğaz Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Kastamonu İnceboğaz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnceboğaz köyü son dakika gelişmeleri, İnceboğaz köyüne özgü yemekler, Kastamonu İnceboğaz köyünün tarihi, İnceboğaz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnceboğaz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnceboğaz, Kastamonu ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnceboğaz Köyü Resimleri ve İnceboğaz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kastamonu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kastamonu İnceboğaz Arası Kaç Km? Kastamonu Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonu Ünlüler arasında Kastamonu İnceboğaz Köyünde doğan biri var mı? Kastamonu Doğumlu Ünlüler Kimler?

İnceboğaz, Kastamonu ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu merkezine 12 km uzaklıktadır. Merkeze ulaşım kolaydır. Kastamonu - İnebolu yoluna 4 km uzaklıktadır. Civarında Kırcalar, Kavalca, Ahmetbey, Kurusaray, Gökçekent, Duruçay ve Arız köyleri yer almaktadır. Tepe eteklerinde kuruludur. Köyün ufku görüş açısı geniştir. Kastamonu Merkez ve Kuzeykent Semti güzel ve berrak havalarda çıplak gözle görülebilmektedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi ve Karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kislari soğuk ve karli , yazlari sıcak ve kurak geçer. Kışları sıfırın altında 10 derecelere kadar inen sıcaklık , yaz mevsiminde 30 - 35 derece dolaylarında seyretmektedir. Yöre, Karadenizin ılıman ikliminin yerine daha çok karasal iklim özelliklerinin hüküm sürdüğü bir yöre olma özelliği taşımaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sekerpancari , misir , bugday vb tahıl ürünleri ekilip biçilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yaygındır. Ancak modern anlamda mera besiciliği ya da mandıracılık değil , eski yöntemlerle devam ettiren ahır hayvancılığı vardır. Basit yöntemler kullanıldığı için istenilen verim alınamamaktadır. Hayvancılık için alt yapı bulunmakta ancak kapasitenin çok düşük oranı kullanılmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yer alırken ,okulun kullanılamaması nedeniyle ortaöğretim ve lise düzeyinde taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi bulunmaktadır ve yakın zamanda yenilenmiştir. Ancak köyde kanalizasyon ağı yer almamaktadır. PTT , Türk Telekom ya da herhangi bir banka şubesi yoktur. Sağlık ocağı , sağlık evi ya da hastahane bulunmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup yer yer stabilize özelliği taşırken , köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Mobil telefon şebekesi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.