Katar’da Çiftliklere Büyük Destek

Katar’da Çiftliklere Büyük Destek

Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı Tarımsal İlişkiler Bölümü tarımsal üretimi arttırmak amacıyla 85 yerel çiftlik için 350 adet soğuk ve normal sera ithal ederek bunların kurulumunu yaptı. Bakanlık aynı zamanda çiftlik başına 5 bin paketleme kutusu olacak

Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı Tarımsal İlişkiler Bölümü tarımsal üretimi arttırmak amacıyla 85 yerel çiftlik için 350 adet soğuk ve normal sera ithal ederek bunların kurulumunu yaptı.
Bakanlık aynı zamanda çiftlik başına 5 bin paketleme kutusu olacak şekilde 100 çiftliğe 500 bin adet paket sağladı. Halihazırda toplam 800 çiftlik bu projeden faydalanmaktadır.
Bakanlık, yardımların mevcut çiftliklerdeki üretimi arttırmak amacında olduğunu ve söz konusu yardımların yerel tarım ürünlerinin pazarlanması için ihtiyaç duyulacak soğuk ve normal seralar ile hidrofonik sistemle donatılmış seralar, tohum, gübre, ilaç ve paketleme kutuları gibi diğer gerekli eşyayı içerdiğini ifade etti.
Katar Devleti, gıda güvenliğini sağlamak açısından tarımsal alandaki desteklere büyük önem veriyor. Önümüzdeki 5 yıl için sebze, hayvan ve balık üretimini arttırmaya yönelik olarak kullanılmak üzere tarım sektörüne yıllık 70 milyon riyal destek ayrıldı.

Katar’da Çiftliklere Büyük Destek


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.