Kavaklıdere Salkım Köyü

Kavaklıdere Salkım Köyü

Salkım Köyü haberleri, Kavaklıdere Salkım köyü güncel son dakika gelişmeleri, Salkım köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Salkım Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Kavaklıdere Salkım köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salkım köyü son dakika gelişmeleri, Salkım köyüne özgü yemekler, Kavaklıdere Salkım köyünün tarihi, Salkım köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salkım köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salkım , Muğla ilinin Kavaklıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salkım Köyü Resimleri ve salkım köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kavaklıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kavaklıdere Muğla Arası Kaç Km? Kavaklıdere Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Kavaklıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Kavaklıdere Salkım Köyünde doğan biri var mı? Kavaklıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

SALKIM KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Salkım, Muğla ilinin Kavaklıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Önceden Yatağan ilçesine bağlı bir köy iken Kavaklıdere'nin Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı döneminde ilçe yapılmasıyla buraya bağlanmıştır.

Salkım Köyü, Kavaklıdere ilçesine 6 km uzaklıkta olup ana yol üzerine kurulmuş bir mahalledir.Göçebe olarak yaşayan horzum yörüklerine ait bir grup çobanın ilk olarak yerleştiği bu bölgelerde mahalle nüfusunun önemli bir kısmı yörüktür.

Köy halkının başlıca gelir kaynağı önceleri tarım, hayvancılık ve orman işçiliği ise de şimdilerde halkın bir bölümü mermer şirketlerinde çalışmaktadır.

Mahallede ayrıca arıcılık da yapılmaktadır. Salkım mahallesi üç ilçenin yol güzergâhlarının kesiştiği yerde bulunmaktadır. Yaklaşık 600 nüfusa sahip Salkım Köyü'nün şu anki muhtarı Yaşar Sağlam'dır.

Salkım Köyü, mermer sanayisinin bölgede gelişmiş olması nedeniyle özellikle Karadeniz Bölgesinden göç almıştır. Salkım mahallesi Kavaklıdere ilçesine 6 km, Yatağan ilçesine 26 km, Bozdoğan ilçesine de 38 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Muğla iline 50 km, Kavaklıdere ilçesine 6 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır, fakat faal olmadığından taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.