Kaybolan Yavru Karaca Annesine Kavuşturuldu

Kaybolan Yavru Karaca Annesine Kavuşturuldu

Bartın'da bulunan yavru karaca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Bartın İl Şube Müdürlüğünce...

Bartın'da bulunan yavru karaca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Bartın İl Şube Müdürlüğünce annesine kavuşturuldu.

Bartın'ın Ulus ilçesi Hasanören köyü ile Soğucaksu mevkii arasındaki karayolu üzerinde vatandaşlarca bulunan yavru karacanın, Ulus Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiği bilgisi üzerine harekete geçen DKMP Bartın İl Şube Müdürlüğü personeli, karacayı ilgililerden teslim aldı. Henüz yürüyemeyecek kadar küçük olan karacanın veteriner hekimce yapılan kontrollerinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi.

Yavru karaca, İl Şube Müdürlüğünce annesine ve tabiata kavuşturulmak maksadıyla bulunduğu yere, aynı zamanda çok sayıda taze karaca izinin tespit edildiği bölgeye götürüldü. Koruma altındaki karaca araçtan indirilerek annesini bulmasını sağlamak maksadıyla görevlilerin gözetiminde ormanın içerisine bırakıldı. Ardından İl Şube Müdürlüğü personelince takip edilmeye başlandı. Araçtan indikten sonra annesine seslenmeye başlayan karacanın çağrılarına yaklaşık 1 saat sonra annesinden cevap geldi. Annesine ve tabiata kavuşan karaca, yeniden annesinin bakımı ve koruması altına girdi.

Kaybolan Yavru Karaca Annesine Kavuşturuldu

Kaybolan Yavru Karaca Annesine Kavuşturuldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.