Kayserili mobilyacılar iş gezisi için Orta Doğu’ya gidecek

Kayserili mobilyacılar iş gezisi için Orta Doğu’ya gidecek

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında mobilya URGE kümesinin yurtdışı tanıtım faaliyetleri kapsamında Katar...

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında mobilya URGE kümesinin yurtdışı tanıtım faaliyetleri kapsamında Katar ve Kuveyt'e yönelik ticaret heyeti organizasyonu düzenleyecek.

KAYMOS Başkanı Yakup Deveci Başkanlığında Katar ve Kuveyt'i ziyaret edecek olan URGE Kümesine üye 11 üretici firmanın her iki ülkede ayrı olarak düzenlenecek olan ikili iş görüşmesi organizasyonu kapsamında 70 civarında yerel firma temsilcisi ile bir araya gelmesinin öngörüldüğü Katar'daki ikili görüşmelerin açılış seremonisine Doha Büyükelçisi Fikret Özer'in de katılması bekleniyor.

Ayrıca, her iki ülkede proje bazlı toplu mobilya alımı yapan büyük firmalar yerlerinde ziyaret edilecek, yine Katar ve Kuveyt Ticaret Odalarında ilgili meslek komitesi üyeleri ile toplantı düzenlenecek. Söz konusu temaslar ve görüşmeler neticesinde hali hazırda mobilya ithalatından sırasıyla yüzde 5,8 ve yüzde 4 pay alınan Katar ve Kuveyt'te Türk mobilya ürünlerinin pazar payının artırılması, mobilya başkenti Kayseri'nin yerel firmalar nezdinde bilinirliğinin artırılması hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yakup Deveci, "Türkiye ile Katar ve Kuveyt arasındaki ikili ticaret hacmi 2016 yılında 1.3 Milyar ABD doları ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştı ve 2017 yılı sonunda 1.5 Milyar ABD doları eşiğini aşması bekleniyor. Katar ve Kuveyt şirketleri halihazırda büyük yatırımlar yapıyor ve Türk müteahhitleri her iki ülkede de büyük inşaat projeleri üslenmiş durumda. Diğer birçok sanayi ile birlikte, mobilya sanayi ikili ticarette çift haneli büyüme oranlarını gözlemlediğimiz sektörlerden biridir. Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) olarak, Türkiye'nin en çok sanayileşmiş ve Orta Anadolu Bölgesi'ndeki başlıca ekonomik güç merkezlerinden biri olan Kayseri'de bulunan ve sektördeki uluslar arası son gelişmeleri takip eden büyük mobilya üreticilerini temsil ediyoruz. Katar ve Kuveyt'teki yerel şirketlerimiz arasında yeni iş imkânları, ticaret ilişkileri ve ortak girişimler yaratmak için 30 Eylül - 6 Ekim 2017 tarihleri arasında, mobilya kümelenmemizin 11 saygın üyesi ile Katar ve Kuveyt'i ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.