Keban Çevrekaya Köyü

Keban Çevrekaya Köyü

Çevrekaya Köyü haberleri, Keban Çevrekaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çevrekaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Çevrekaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keban Çevrekaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çevrekaya Köyü son dakika gelişmeleri, Çevrekaya Köyü ne özgü yemekler, Keban Çevrekaya Köyü nün tarihi, Çevrekaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çevrekaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çevrekaya Köyü, Elazığ ilinin Keban ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çevrekaya Köyü Resimleri ve Çevrekaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keban Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keban Elazığ Arası Kaç Km? Keban Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Keban Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Keban Çevrekaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keban Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çevrekaya, Elâzığ ilinin Keban ilçesine bağlı bir köydür. 

Çevrekaya (Zeryan) Köyü Keban gibi ismini Ermeniceden almıştır. Son hecedeki 'an' altın yeri anlamına gelir. Yaz aylarında köyün nüfusu 150 civarı iken, kışları köyde kimse yaşamamaktadır.[kaynak belirtilmeli]
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Cami vardır. 10 ile 20 arsında hane bulunmaktadır. Köy yağcılık en gözde meslektir. Köyde su kıtlığı bulunmaktadır.[kaynak belirtilmeli]

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.