Keban Pınarlar Köyü

Keban Pınarlar Köyü

Pınarlar Köyü haberleri, Keban Pınarlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınarlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Pınarlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keban Pınarlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarlar Köyü son dakika gelişmeleri, Pınarlar Köyü ne özgü yemekler, Keban Pınarlar Köyü nün tarihi, Pınarlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınarlar Köyü, Elazığ ilinin Keban ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınarlar Köyü Resimleri ve Pınarlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keban Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keban Elazığ Arası Kaç Km? Keban Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Keban Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Keban Pınarlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keban Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pınarlar, Elâzığ ilinin Keban ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski adı Nimri[1], Nimrüm, Nimrim şeklinde telaffuz edilmektedir. Çevre köylerde yaşayanlar Nimirli olarak köyün adını telaffuz ederler. Bu telaffuzlardan Nimrim adının açıklamasını www.net.bible.org sitesinde görebiliriz. Nimrim adı pınar, su kaynağı, berrak su anlamındadır. Nimrim adının bu anlamlarından dolayıda köyün adının Pınarlar olarak değiştirilmesinin anlamlı olduğunu görürüz.

Pınarlar köyünu teşkil eden sülaleler şunlardır. Cafer uşağı,Ayvat uşağı,Şavık uşağı,Demirhan uşağı,Şabıdaklı,Gündoğmuşlu,( Gögel uşağı )da komşu köy olan bayındırdan gelmiş yerleşmişlerdir,gögel uşağının daha önceki geçmişide bildiğimiz kırkızistana uzanır.Pınarlar köyünün tamamı türkmen köyüdür,köyü teşkil eden evler büyük şehirlerdeki gibi bir birine bitişiktir bahçe ve bağları köyün alt tarafında kalan derelerin çevresinde kurulmuştur bahçelerin kurulduğu yerlerin isimleride şöyledir arzeyim puvar abas dede iğdelik karşı kuz geçali cüge şığlığ ve dummu. Köyün üst tarafında ağbaba diye ziyaret yeri vardır köyün kurban ve adakları haala ağbaba da kesilir çoğu kez etli bulgur pilavı yapılır. Son duyumlara göre köyün en alt tarafında kalan fırat kenarında dummu diye yer turizime el verişli olduğu için köyden dummuya kadar yol yapıldı ve ayrıca keban köprüsünden başlayıp fırat kenarını takip eden 2.ci yol yapılacakmış zaten keban köprüsünden dummuya kadar birçok balık çiftlikleri kuruldu.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.