Keban Ulupınar Köyü

Keban Ulupınar Köyü

Ulupınar Köyü haberleri, Keban Ulupınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ulupınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Ulupınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keban Ulupınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ulupınar Köyü son dakika gelişmeleri, Ulupınar Köyü ne özgü yemekler, Keban Ulupınar Köyü nün tarihi, Ulupınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ulupınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ulupınar Köyü, Elazığ ilinin Keban ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ulupınar Köyü Resimleri ve Ulupınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keban Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keban Elazığ Arası Kaç Km? Keban Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Keban Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Keban Ulupınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keban Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ulupınar, Elâzığ ilinin Keban ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy halkı İran, Horasan'dan göç etmiştir. Köyün adı 1960 yılına kadar Birvan'dı. İsim değişikliği ile Çatalelma oldu, 1965 yılından sonra mahkeme Elazığ İl Encümen kararı ile Ulupınar adını aldı.Köyde Türk alevi kültürü yaşanır.Elazığ'a 35 km keban'a 12 km mesafede dir. Elazığ - Keban yoluna 2 km dir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum