Kemah Bozoğlak Köyü

Kemah Bozoğlak Köyü

Bozoğlak Köyü Haberleri, İliç Bozoğlak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bozoğlak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Bozoğlak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kemah Bozoğlak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bozoğlak köyü son dakika gelişmeleri, Bozoğlak köyüne özgü yemekler, Kemah Bozoğlak köyünün tarihi, Bozoğlak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bozoğlak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bozoğlak, Erzincan ilinin Kemah ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bozoğlak Köyü Resimleri ve Bozoğlak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kemah Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kemah Erzincan Arası Kaç Km? Kemah Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Kemah Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Bozoğlak Köyünde doğan biri var mı? Kemah Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bozoğlak, Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı bir beldedir. Kardere köyüne 1, Dikyamaçköyüne 3, Seringöze köyüne 5 km uzaklıktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Fakat öğrenci yetersizliği ve öğretmen eksikliğinden faal değildir. Sağlık ocağı bulunsa da personel yetersizliğinden kullanılmamaktadır. Kış aylarında nüfus diğer köylerde olduğu gibi birkaç haneyi geçmez. Yaz aylarında ise yaklaşık 100 haneyi bulur. Beldenin Bozoğlakspor adlı bir futbol takımı vardır. İstanbul'da düzenlenen finalleri Erzincan ve Kemah'ta yapılan Kemah köyleri Dostluk Turnuvasına her yıl katılır. Bozoğlakspor turnuvanın kurucuları arasındadır.

Köy halkının kökeni Oğuz Türkmenlerinden oluştuğu sanılmaktadır. Köyde Anadolu Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köy, Erzincan iline 85 , Kemah ilçesine 35 km mesafededir.

Köyün genel iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Diğer yandan dört mevsimin bir arada yaşandığı ender bölgelerden biridir. Sınırları Fırat'ın bir kolu olan Karasu da başlar, Refahiye ilçe sınırı olan Gülen Ormanlarında biter. Karasu bölgesi deniz seviyesi ile aynı sıcaklıktadır. Şikar yayla bölgesi ılıman, köy merkezinde karasal iklim hakim. yüksek yaylalarda ise hava oldukça sert ve soğuktur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda cevizcilik ve arıcılık gelişme göstermiştir.

Köyde, okul, camii ve misafirhane bulunmaktadır. Öğrenci yetersizliğinden eğitim ilçe merkezinde taşımalı sistemle yapılmaktadır. Köyün içme suyu, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup elektrik ve sabit telefon bağlantısı vardır. Pazartesi ve Cuma günleri Kemah'a, Perşembe günlerinde ise Erzincan'a dolmuş minibüs seferleri vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
2
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.