Kemah Karadağ Köyü

Kemah Karadağ Köyü

Karadağ Köyü Haberleri, İliç Karadağ Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karadağ Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Karadağ Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kemah Karadağ köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karadağ köyü son dakika gelişmeleri, Karadağ köyüne özgü yemekler, Kemah Karadağ köyünün tarihi, Karadağ köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karadağ köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karadağ, Erzincan ilinin Kemah ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karadağ Köyü Resimleri ve Karadağ köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kemah Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kemah Erzincan Arası Kaç Km? Kemah Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Kemah Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Karadağ Köyünde doğan biri var mı? Kemah Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karadağ, Erzincan ili Kemah ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, Erzincan iline 36 km. ve Kemah ilçesine ise 23 km. mesafede bulunmaktadır. Köyün doğusunda Parmakkaya köyü (1.9 km.), batısında Kömür (veya Kömürköy) (25 km.), güneyinde Erzincan-Kemah karayolu bulunmaktadır. Arazisi dağlık ve engebeli bir yapıya sahiptir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

1985 yılında Karadağ Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği kurulmuştur. 1990 yılında ise İstanbul ili Taksim semtinin Firuzağa Mahallesinde satın alınan binaya yerleşmiştir. 1994 yılında ise satın alınan bu bina elden çıkarılarak, 1997 yılı itibarıyla kullanılmaya başlanan yeni binasında faaliyetlerine devam etmiştir. Dernek tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Köyde İlköğretim Okulu bulunmasına rağmen kullanılmamakta, bunun yerine taşımalı eğitim ile eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmektedir. Köyde Sağlık Ocağı yoktur. Sağlık Evi bulunmasına rağmen faal değildir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu bulunmakta olup, su kontrolü yapılmamaktadır. Köyde PTT şube veya acentesi bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum