Kemaliye Buğdaypınar Köyü

Kemaliye Buğdaypınar Köyü

Buğdaypınar Köyü Haberleri, Kemaliye Buğdaypınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Buğdaypınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Buğdaypınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kemaliye Buğdaypınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Buğdaypınar köyü son dakika gelişmeleri, Buğdaypınar köyüne özgü yemekler, Kemaliye Buğdaypınar köyünün tarihi, Buğdaypınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Buğdaypınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Buğdaypınar, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Buğdaypınar Köyü Resimleri ve Buğdaypınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kemaliye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kemaliye Erzincan Arası Kaç Km? Kemaliye Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Kemaliye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Buğdaypınar Köyünde doğan biri var mı? Kemaliye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Buğdaypınar (Tirnik) Erzincan ili Kemaliye ilçesine bağlı iki derenin kesişim noktasına kurulmuş bir köydür.

Kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte köyün camisinin kitabesinden anlaşıldığı üzere 400 yıllık olması, camiden önce kullanılan mescidinse yaklaşık 500 yıllık olduğu rivayet edilmesi bize köyün kuruluşu hakkında bir fikir vermektedir. Köyün Tırnik olan ismi Buğdaypınar olarak değiştirilmiştir.

Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan köy 1000 rakımdadır. İklimi karasal iklim olup yakınlardaki Keban Barajının etkisiyle yumuşaktır. Bütün meyvelerin yetişebildiği bölgede dut ceviz üzüm elma üretimi ön plandadır. Ayrıca bağıştaş tren istasyonu Kemaliye merkeze 28 km mesafededir.

Köyde Türk gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.