Kemaliye Harmankaya Köyü

Kemaliye Harmankaya Köyü

Harmankaya Köyü Haberleri, Kemaliye Harmankaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Harmankaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Harmankaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kemaliye Harmankaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harmankaya köyü son dakika gelişmeleri, Harmankaya köyüne özgü yemekler, Kemaliye Harmankaya köyünün tarihi, Harmankaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harmankaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Harmankaya, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harmankaya Köyü Resimleri ve Harmankaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kemaliye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kemaliye Erzincan Arası Kaç Km? Kemaliye Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Kemaliye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Harmankaya Köyünde doğan biri var mı? Kemaliye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Harmankaya (Eski adı: Abrenk), Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı bir köydür. Erzincan merkezine 150, Kemaliye ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır.

Çiftçilik ve hayvancılık dışında geçim kaynağı olmayan köyün birçok insanı gurbete göçmüştür. 1950'lere kadar 80 hane ve 600 den fazla nüfusu olan köyün nüfusu 1990'larda 146'ya düşmüştür. Köyün en büyük sorunu ulaşımdır.

Köyden birçok insan yüksek öğrenim görmüştür. Folklor bakımından komşu olduğu Eğin’e özgü motifler taşıyan Harmankaya, köklü kültür geleneklerine sahiptir. Harmankaya Köyü bozulmamış bir yurt köşesidir.

Kuruluşu eskilere dayanır. Adı ABRAM’dan gelmektedir. Abram adlı birinin “Saray’ı ve “Mülk”ü olan burası, önceleri Abram, sonraları Abrank, Abrak, daha sonra da Abrenk olmuştur. Abrenk; Ermenice’de “Mal, Mülk” anlamındadır. Köylerin adı yenilenince adı Harmankaya olarak değiştirilmiştir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Elâzığ’a bağlı ve nahiye olan Abrenk, 1926'da Malatya’ya bağlanarak nahiyeliği lağvedilmiştir. Sonra ilçesi olan Eğin (Kemaliye) ile birlikte 1938 yılında Erzincan’a bağlanmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.