Kemaliye Topkapı Köyü

Kemaliye Topkapı Köyü

Topkapı Köyü Haberleri, Kemaliye Topkapı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Topkapı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Topkapı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kemaliye Topkapı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Topkapı köyü son dakika gelişmeleri, Topkapı köyüne özgü yemekler, Kemaliye Topkapı köyünün tarihi, Topkapı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Topkapı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Topkapı, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Topkapı Köyü Resimleri ve Topkapı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kemaliye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kemaliye Erzincan Arası Kaç Km? Kemaliye Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Kemaliye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Topkapı Köyünde doğan biri var mı? Kemaliye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köy halkı, Türklerden oluşmaktadır.

Köyün bellibaşlı geçim kaynağı bal ticareti, tahıl, badem ve karpuz ticaretidir. Malatya yöresine yakın olması nedeniyle meyve ve sebze olarak Malatya ağırlıklıdır. Ayrıca tuzlu leblebi, badem, pestil, karpuz ve kavun yetişmektedir.

Köyün ilköğretim okulu vardır. Sağlık evi vardır fakat faal değildir. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Su şebekesi vardır fakat kanalizasyonu yoktur.

Gezilecek yerleri, köyün eski uygarlıklardan kalma Meryem Ana Kilisesi ve mağarası, Haramidere'de bulunan mağaralar ve Keban Barajı'dır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.