Kemalpaşa’da Eğitim Karanlıkta Kaldı !

Kemalpaşa’da Eğitim Karanlıkta Kaldı !

Kemalpaşa’da Eğitim Karanlıkta Kaldı. Eğitim-iş Kemalpaşa Temsilciliği, Ulucak Mahallesi Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu önünde, ders çıkışı saatinde, Eğitim İş Genel Başkan Kadem Özbay’ın da katıldığı bir basın açıklaması...

Kemalpaşa’da Eğitim Karanlıkta Kaldı. Eğitim-iş Kemalpaşa Temsilciliği, Ulucak Mahallesi Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu önünde, ders çıkışı saatinde, Eğitim İş Genel Başkan Kadem Özbay’ın da katıldığı bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, ders çıkış saatlerinin erkene alınması gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmesi kararını valiliklere ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin inisiyatifine bırakıldığını açıklamasının ardından, Eğitim İş Kemalpaşa Temsilciliği Başkanı Salih Topuk, Ulucak Mahallesi’nde bulunan Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda öğrencilerin son ders bitiminde bir basın açıklaması gerçekleştirerek öğrenci velilerinin sorunlarını da dinledi. Açıklamaya Eğitim İş Genel Başkan Kadem Özbay, Eğitim İş 2 Nolu şube başkanı Ahmet Cangı, yönetim kurulu ve veliler destek verdi. Açıklamada ilk olarak konuşan Temsilcilik Başkanı Topuk, öğrencilerin ikili eğitim gördüklerini, ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmesi gerektiğini ifade ederek, böylece zamandan 2,5 saat tasarruf sağlanacağını, dolayısıyla ders çıkış saatlerinin karanlığın başladığı saatlerde değil daha erken saatlerde olmasını talep ettiklerini söyledi.

EĞİTİM HAKLARI GASP EDİYOR

Ardından karanlığa karşı elinde tuttuğu fener ile açıklama gerçekleştiren Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, ülkenin dört bir yanında okul ve derslik sayılarının eksikliğinin giderilmemesi sebebiyle öğrencilerin ikili eğitime devam etmek zorunda olduklarını belirtti. Özbay açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kemalpaşa Temsilciliğimiz çocukların eğitim hakkının gasp edilmemesi için gerekli kurumlara başvuruda bulundu. Çocuklarımız akşam 20:00’de okuldan çıktıktan sonra evlerinde ödevlerine, ailelerine ya da dinlenmeye zaman bulamadan uyuma saatleri geliyor. Aslında onların uyku saatlerini de gasp etmiş oluyoruz.

“KAMU KAYNAKLARI EĞİTİME AKTARILSIN”

Kamu kaynaklarının eğitime aktarılmaması dolayısıyla bugün öğrencilerimiz yataklarına gitme saatinde okuldan çıkmak durumunda bırakılıyorlar. Karanlıkta okuldan çıkan öğrencilerimizin başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek? Öncelikli çözüm olarak yeterli sayıda okul binaları ve dersliklerin yapılması gerekmektedir ancak hemen okul yapamayacağımıza göre ders saatlerinin bir an önce kısaltılması gerekmektedir. Ders saatlerinin 30’ar dakika olması ile en azından öğrencilerimiz makul bir saatte okuldan çıkacaktır. Bizler çocuklarımızın eğitim hakkının gasp edilmemesi için mücadeleye devam edeceğiz. Ve bu durumun takipçisi olacağız” dedi. Eğitim İş üyeleri, “Karanlığa geçit yok aydınlık Türkiye” sloganları ile açıklamayı sonlandırdı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.