Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?

Havaların soğumasıyla beraber birçok kişi evlere girdi. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kestaneler sofralarımızı süslemeye başladı. Güçlü bir besin deposu olan kestanelerin nasıl pişirildiği merak ediliyor. Peki, Kestane nasıl pişirilir?

Kış aylarında en çok tüketilen kestane günümüzde farklı pişirme yöntemleriyle hala damakları tatlandırmaya devam ediyor. Kış aylarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan kestane, içimizi ısıtmasının yanında besleyici yapısıyla da tercih edilen gıdalardan birisidir.

Adeta bir kış klasiği olan bu atıştırmalık, Türkiye’de Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. Besleyici bir ürün olmasının yanında şifalı özellikleri de bulunmaktadır.

Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmek kolay gibi görünse de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bunlara dikkat ederek iyi kestane nasıl pişirilir? keşfedebilirsiniz.

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane, pişirme yöntemleri açısından zengin gıdalardan bir tanesidir. Genellikle kış aylarında kestane satan seyyar satıcılar kestaneleri közleyerek pişirmektedir.
Birçok kişi evde kestane nasıl pişirilir, faydaları nelerdir? sorusunu merak etmektedir. Kestane evde kolaylıkla hazırlanabilen bir üründür.
Kestane pişirmek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, en önemli püf noktası kestanenin üzerine çizik atmaktır.
Bu çizik ne kadar derin olursa kestanenin içi o oranda güzel pişecektir.
Kestanelere çizik atmak bazen zorlayıcı olabilir. Elinize zarar vermeden kestanelere çizik atabilmek için çeşitli aletler satılmaktadır. Bunlardan temin ederek kestanelerinizi rahatlıkla çizebilirsiniz.

Kestanelerin çizildiği yön de oldukça önemlidir. Geniş yüzeyine çizik atılması halinde daha kolay bir şekilde soyulacaktır.

Lezzetli bir kestane pişirmek ve yemek için aldığınız kestanenin kalitesi de önemlidir.
Kestanenin boyutu çok küçük olursa, pişerken küçüleceği için alacağınız lezzet de azalacaktır.

Bu nedenle iri kestaneleri tercih etmeniz önerilir. Ayrıca iri kestanelere çizik atmak ve pek çok yöntemle pişirmek daha kolay olmaktadır.

kestane1.jpg
Fırında Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane nasıl pişirilir, fırın kestane pişirmek için kullanılabilir mi? gibi sorular evde kestane yapmak isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Kestane fırında pişirilebilen bir yiyecektir.

Fırında kestane pişirmek için güzelce yıkadığınız kestanelerin üzerine çizik atınız. Fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika boyunca kestanelerinizi pişiriniz. Fırında kestane pişirme işlemi için fırın sıcaklığı 170 ile 205 derece arasında olmalıdır.

kesyane.jpg

Kullanacağınız tepsinin lekelenmesini önlemek için çizik atılan kestaneleri pişirme kağıdında fırında pişirebilirsiniz. Böylece hem kestanelerin tepsiye yapışmasını önlersiniz hem de tüketmek için saniyeler içinde kestanelerin tepsiden ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.