Kıbrıscık Karacaören Köyü

Kıbrıscık Karacaören Köyü

Karacaören Köyü haberleri, Kıbrıscık Karacaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karacaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Karacaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kıbrıscık Karacaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacaören köyü son dakika gelişmeleri, Karacaören köyüne özgü yemekler, Kıbrıscık Karacaören köyünün tarihi, Karacaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karacaören, Bolu ilinin Kıbrıscık ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karacaören Köyü Resimleri ve Karacaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kıbrıscık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kıbrıscık Bolu Arası Kaç Km? Kıbrıscık Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Kıbrıscık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Kıbrıscık Karacaören Köyünde doğan biri var mı? Kıbrıscık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karacaören, Bolu ilinin Kıbrıscık ilçesine bağlı bir mahalledir. Karacaören Köyü, adini köyün karsisinda bulunan ve eski yerleşim yeri olarak da bilinen ören yerinden aldigi söylenmektedir. Önceleri Karacaviran olan köyün adi, Karacaören olarak değistirilmistir. Halkinin nereden ve ne zaman geldigi bilinmemekle birlikte Kirim Türklerinden olduğu rivayet edilmektedir.Köyde yaşatılan gelenek ve göreneklerde koy halkının soyunun dayandığı orta Asya kültürünün izleri görülür. Bolunun Kıbrıscık ilçesinin sahip olduğu kültür değerlerinin en belirgin izlendiği köyler Karacaören ve çevresindeki köylerdir.Bolu iline 73 km, Kıbrıscık ilçesine 7 km uzaklıktadır.Yerleşim yeri olarak hafif eğimli bir zemin üzerinde bulunan köyün doğusunda Deveören Köyü, güneyinde Yazıca Köyü, güneybatısında Deveci ve Nadas Köyleri, batısında Kızılcaören Köyü ile komşudur. Köroğlu Dağları, Ayaz Tepesi, Cuma Deresi ve Dernek Deresi ile çevrilidir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy halkının geçim kaynağı tarım, ormancılık ve hayvancılıktır. Tarım ürünü olarak 255 dekar arazinin bir bölümünde arpa ve buğday ekilmektedir. Köyde bulunan S.S. Tarım ve Orman Kooperatifi aracılığı ile ormanda kesim ve sürütme işleri yapılmaktadır. Köyde 100 adet büyükbaş, 750 adet küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Ayrıca köyde bulunan 14 adet tavuk çiftliğinde yılda 450.000 adet et tavuğu yetiştirilmektedir.Köyde 1 ilkokul, 1 cami, 1 sağlık evi bulunmaktadır. İlkokul ve sağlık evi kapalıdır. İçme suyu şebekesi mevcuttur. 400 abone kapasiteli, çevre köylere de hizmet veren bir telefon Santralı bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.