Kiğı Eskikavak  Köyü

Kiğı Eskikavak Köyü

Darköprü köyü haberleri, Kiğı Darköprü köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bingöl köyleri arasında yer alan Darköprü köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Eskikavak köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Kiğı Eskikavak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eskikavak köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski adı 1901 yılı kayıtlarında Ermenice kökenli Arék, 1928 kayıtlarında ise Arik olarak geçmektedir. Köyün üstünde yaklaşık 2000 rakımda bulunan Kedahayyats S. Asdvadzadzin (`Nehre-bakan Meryem`) Manastırı en erken 1367 tarihli bir kayıtta anılmaktadır.Köy, Bingöl il merkezine 73 km, Kiğı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır.

Eskikavak , Bingöl ilinin Kiğı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eskikavak Köyü Resimleri ve Eskikavak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kiğı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kiğı Bingöl Arası Kaç Km? Kiğı Hava Durumu? Bingöl Köyleri ve Kiğı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bingölli iseniz Bingöl Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bingöllü Ünlüler arasında Kiğı Eskikavak Köyünde doğan biri var mı? Kiğı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.