Kilimli Göbü Köyü

Kilimli Göbü Köyü

Göbü Köyü haberleri, Kilimli Göbü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Göbü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Çatalağzı Köyünde vefat edenler.

Kilimli Göbü  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Göbü köyü son dakika gelişmeleri, Göbü köyüne özgü yemekler, Kilimli Göbü  köyünün tarihi, Göbü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Göbü köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Göbü, Zonguldak ilinin Kilimli ilçesine bağlı bir köydür. Göbü, Zonguldak ilinin Doğa, Deniz ve Tabiat 'ın adresi olduğu gibi, sahili ve turizmiyle Batı Karadenizde bir Tatil köyü' dür. Köyün adı: Göbü, bölgede çok sık yapılan ve çok beğenilen geleneksel bir hamur yemeğinin adıdır. Çiğ böreğin daha kabarık ve dolgun bir türüdür. Köy de adını muhtemelen bu yemekten almıştır. Ayrıca edinilen bir başka bilgiye göre köy bir sahil köyü olduğundan tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetler ve de bu sahil kesimini kullanan gemiler değerli mallarını (para,mücevher) korsan saldırılarından korumak amacıyla sahilde kolay ulaşabildikleri dağ ve tepelere gömmüşlerdir. İlk zamanlar gömülerin bulunduğu yer olarak gömü ismiyle anılan köy zamanla Göbü olarak değişime uğramıştır.Göbü, Zonguldak merkeze 21.8 km mesafededir. Zonguldak ili ile Göbü Köyü arasında asfalt bir yol bulunmamaktadır. Uçurum, Heyelan, İniş, Yokuş ve Virajlı yollardan tehlikeli bir şekilde, aşırı dikkat edilerek Zonguldak il Merkezine ulaşım mümkündür. Her yıl çok sayıda kazalar gerçekleşmektedir ve bölgeyi tanıyan veya tanımayan vatandaşlar trafikte hayatını kaybetmektedir. Bu sebepten dolayı köyün yoluna ''Ölüm Yolu'' adı verilmiştir. Trafikte dikkatli olunması şarttır.

 

 

Göbü , Kayseri ilinin Kilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Göbü  Köyü Resimleri ve Göbü  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kilimli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kilimli Kayseri Arası Kaç Km? Kilimli Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Kilimli Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Kilimli Göbü  Köyünde doğan biri var mı? Kilimli Doğumlu Ünlüler Kimler?


 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.