Kilimli Türkali Köyü

Kilimli Türkali Köyü

Türkali Köyü haberleri, Kilimli Türkali köyü güncel son dakika gelişmeleri, Türkali köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Türkali Köyünde vefat edenler.

Kilimli Türkali  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Türkali köyü son dakika gelişmeleri, Türkali köyüne özgü yemekler, Kilimli Türkali  köyünün tarihi, Türkali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Türkali köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Türkali, Zonguldak ilinin Kilimli ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adi neden Türkali diye merak edenler olabilir köyün bi zaman nin elinde iken orada tek turk olan ali adinda biri yasarmis daha sonralari koyu elinden turkler almis ve koyde yaşayan ali adli kisinin de turk olmasi sonucunda koye turkali adini vermisler Köyün bayramlarda ortalama 10 çeşitten oluşan yemeklerini gelen bütün misafirlere ikram geleneği mevcuttur.Ayrıca sokaklarda herkesin ama özellikle çocuk ve gençlerin gün boyu gezmesi,çeşitli satıcıların olması köyü panayır alanına döndürmektedir.Bu durum, bayramlarda Türkali'yi civardaki yerleşimlerin cazibe merkezi haline getirmektedir.Bu nedenlerle köyde bütün bayramlar çok kalabalık ve eğlenceli geçmektedir. Köyün geleneksel yemekleri; sütlü çorba (sütlaç),halıçka çorbası,barbunyalı pırasa(paklalı pırasa),etli kapuska,soğan dolması,köy pilavı,çılbır,zılbıt,zırfa,fasulye turşusu,kıvırma tatlısı,mısır ekmeğidir. Düğünlerde zaman zaman davul zurna eşliğinde köçek oynatma geleneği devam etmektedir. Köyde yapılan arıcılık sonucunda, sağlığa çok faydalı ,tadı hafif acı olan kestane ve çam balı elde edilmektedir. Yaz aylarında Almanya'dan ve yurt içinden gelenler nüfusu iki ya da üç katına kadar çıkarmaktadır.Düğünler için hafta sonları yeterli gelmediğinden tüm hafta içi düğün ve kına geceleri eğlenceleri sürdürülebilmektedir.Zonguldak merkezine 25 km uzaklıktadır. Denize sıfır, etrafı dağlarla çevrili, yeşille mavinin birleştiği bir sahil köyüdür. Zonguldak'ın en uzun ve en güzel sahillerinden birine sahip olan Türkali'de kışları da açık olan bir turistik tesis, restaurantlar, sahilde kafeler mevcuttur. Ulaşım Zonguldak ve Çaycuma, Filyos yönünden tren, otobüs ve özel araçlarla sağlanmaktadır. Zonguldak 25 km, Çaycuma 22 km, Filyos 4 km mesafededir.

 

 

 

Türkali , Kayseri ilinin Kilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Türkali  Köyü Resimleri ve Türkali  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kilimli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kilimli Kayseri Arası Kaç Km? Kilimli Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Kilimli Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Kilimli Türkali  Köyünde doğan biri var mı? Kilimli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.