Kilis’te akraba olan aileler yıllar sonra bir araya geldiler

Kilis’te akraba olan aileler yıllar sonra bir araya geldiler

Kilis'te, akraba olmalarına rağmen yıllardan beri bir araya gelemeyen dünyanın dört bir tarafına dağılan aile fertleri düzenlenen etkinlikte bir araya...

Kilis'te, akraba olmalarına rağmen yıllardan beri bir araya gelemeyen dünyanın dört bir tarafına dağılan aile fertleri düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler.

Aynı zamanda akraba olan Kilis'in köklü ailelerinden Batmaz, Çelik, Çelebioğlu ile Ölmez aileleri bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenlendi. Kilis'ten dünyanın dört bir tarafına ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerine yerleşen Batmaz, Çelik, Çelebioğlu ile Ölmez aileleri Kilis'te bir araya geldiler. Birbirlerine akraba olan ailelerin, bir çoğu yıllar sonra bir araya gelerek eski günleri yad ederken, gençlerin kaynaşması sağlandı. Ailelerin ahrete intikal edenlerin aile büyüklerinin fotoğraflarının asıldığı alanda ilginç görüntüler oluştu. Şeyh Mansur Türbesinin bulunduğu alanda düzenlenen etkinlik, Kuran-ı kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra yapılan konuşmaların artından çeşitli etkinlikler düzenlenirken, kilo alanlara fil baskısı yapılan tişörtler hediye edildi. Mehmet Hayri Ölmez, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden akrabaların bir araya geldiğini ifade ederek, "Uzun bir süreden beri bir araya gelmek için uğraş veriyorduk. Bir çok insan birbirini tanımıyor. Bu insanları bir araya getirerek, kaynaşmalarını sağlamak için böyle bir program düzenledik. Hem bayramlaşma hemde bir araya gelerek tanışmak için bir fırsat oldu. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikler ile ilgi açıklama yapan Erdal Ölmez, akrabalarının Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşadığını ifade ederek, "Yıllardan beri bir araya gelemiyorduk. Böyle bir etkinlik ile bir araya toplanarak, gençlerin biri araya gelerek toplanıp birbirlerini tanıması için etkinlik düzenledik. 500-600'ye yakın bir akrabamız bu etkinliği katıldı" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra etkinliğe katılanlara bir yemek verildi.

Kilis’te akraba olan aileler yıllar sonra bir araya geldiler

Kilis’te akraba olan aileler yıllar sonra bir araya geldiler

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.