Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?

Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?

Türkiye'de farklı gündemler olsa bile ana gündem siyaset etrafında dönüyor. En çok konuşulan ise 2023 seçimlerinde kimlerin Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusu. Peki kimler Cumhurbaşkanı adayları, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?

Ekonomik verin kötü gitmesi, döviz fiyatlarındaki artış, gıda ve temel yaşam maddelerindeki pahalılık erken seçim senaryolarını güçlendirirken Cumhurbaşkanı adayları şimdiden konuşulmaya başladı. Peki, Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu? İşte detaylar...

2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANI ADAYLARI BELLİ OLDU MU?

Cumhur İttifakı'nın 2023 Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek seçimlerde aday olacağı herkes tarafından biliniyor. İttifakın diğer ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan'ı aday olarak gösterdi.

Bahçeli "Cumhur İttifakı'nın 2023 yılındaki cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'dır" açıklamasında bulunmuştu.

Gelelim Millet İttifakı'na. Bu cephede durumlar biraz karışık. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı henüz belli olmadı. Ama 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Millet İttifakı adayının kim olacağı büyük merak konusu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nın ismi öne çıksa da netleşen bir şey yok.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, aday olacak kişinin özelliklerini tek tek sıraladı:

"Yaşayışı ve ailesiyle topluma örnek

Bilgili, birikimli, uzlaşmacı, akil

Devleti, liyakati, yasama-yürütme-yargı işleyişini bilen

Malvarlığı tehdit nedeni olmayacak

Nefsine hâkim"

cumhurbaskani-adayi1.jpg

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda Millet İttifakı'ndan bir talep gelmesi halinde Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Hülya Hökenek moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman yangınları, mülteciler gibi konulara değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulan sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

Millet İttifakı'ndan bir talep gelmesi halinde Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir ittifakımız var. Adı Millet İttifakı. Millet İttifakı ile oturup konuşmadan, bir ismin dillendirilmesi kadar yanlış bir şey yok. Cumhur İttifakı'nda herkes bir kişinin sözüne biat ediyor. Orada aklı kullanmak yok. Millet İttifakı'nda demokrasi kültürü var. Demokrasilerde oturur tartışırız. Bana sorulduğunda 'Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir' dedim. Talep gelirse olunur." ifadelerini kullandı.

BAŞKA ADAY VAR MI?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının seyrini değiştirecek bir açıklama yaparak ”Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Ben başbakanlığa adayım” dedi.

En çok ismi geçen isimlerden biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Geçtiğimiz hafta Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum ziyaretleri yapan İmamoğlu'na gösterilen teveccüh herkesi şaşırttı. Bazı yerlerde izdiham oluştu. Bazı yorumculara göre İBB Başkanı "ben de buradayım" mesajı verdi. 

İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri Cumhurbaşkanı adaylığı için geçse bile bu isimlerden de resmi bir açıklamada gelmedi.

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, seçimlere çoklu adayla gitmenin taraftarı Bu durumda Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak isimlerde biri. İnce seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ın karşısında kim kalırsa onu destekleyeceğini ilan etmişti.

Yeni partilerden biri  olan Türkiye Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül de Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıklamıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.