Kırıkkale’de hakemler sezonu açtı

Kırıkkale’de hakemler sezonu açtı

Kırıkkale bölgesinde görev yapacak futbol hakemleri düzenlenen sezon açılışı töreninde bir araya geldi.

Kırıkkale bölgesinde görev yapacak futbol hakemleri düzenlenen sezon açılışı töreninde bir araya geldi.

Eylül ayı sonlarında başlaması planlanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) futbol müsabakaları öncesi, Kırıkkale bölgesinde görev alacak futbol hakemleri düzenlenen törenle sezon açılışı yaparak çalışmalarına başladılar.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, "Allah'tan duamız, herhangi büyük bir hadise yaşanmadan, kazasız, belasız 2017 - 2018 sezonunu tamamlayalım. Benim hakem arkadaşlara, burada bir eğitimci olarak tavsiyem mutlaka bir yabancı dil öğrenmeleri, iyi ya da kötü bir İngilizce eğitimi almaları. Hangi branş olursa olsun hakem bir tane yabancı dil bilmek zorunda, bildiğiniz zaman siz kazanırsınız. İlimizde toplam 15 tane takımımız var ikinci kümeyle birlikte. Bizler birer eğitimciyiz arkadaşlar, hakemlerde bu ailenin bir parçasıdır. Mutlaka okul sporlarında görev aldınız. Sağ olsun görevli arkadaşlar bir taraftan beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize yardımcı oluyor. Örneğin bir taç atışının nasıl olacağını çocuğa gösteriyorlar. Tüm bunlar yardımlaşma ve eğitimin bir parçasıdır. İnsan kazanmak çok zor ama kaybetmek çok kolay, bu noktada sizlerin çok büyük yardımlarınız oluyor" açıklamalarında bulundu.

"Yaş kategorisinde bir lig istiyoruz"

Futbol branşında ilginin her geçen sene arttığını dile getiren Rıfat Ünlü, bu sene futbolda yaş kategorisinde U12, U15 gibi ligler oluşturmak arzusunda olduklarını dile getirdi. Ünlü, "Bunun yanı sıra da inşallah amatör spor haftasında, bakanlığımızın katkılarıyla tüm amatör spor kulüplerine bir çanta hazırladık, içinde yağmurluk eşofman, antrenman malzemesi gibi malzemeler bulunuyor. Şu an malzemeler geldi, kulüplerimize bunları dağıtacağız. Amatör Spor Haftası bildiğiniz üzere Eylül sonu ile Ekim başı arası, o süreçte kulüplerimize malzemelerimizi vereceğiz. Şunu özellikle belirtmeliyim ki ilimizin artık tesis noktasında sıkıntısı yok. Fair Play ruhu Kırıkkale'de inşallah bu sene sahaya ve tribünlere yansır, herhangi bir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Ayrıca düzenlenen törene Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, Kırıkkale İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet İnan katıldı.

Kırıkkale’de hakemler sezonu açtı

Kırıkkale’de hakemler sezonu açtı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.