Kırıkkale’de şehitler unutulmadı

Kırıkkale’de şehitler unutulmadı

Kırıkkale protokolü mensupları Zafer Bayramı ve yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle şehitliğe ziyarette bulunarak burada bulunan şehit ailelerine sabır...

Kırıkkale protokolü mensupları Zafer Bayramı ve yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle şehitliğe ziyarette bulunarak burada bulunan şehit ailelerine sabır dilediler.

Şehri yönetenler şehitlikte bayram öncesi düzenlenen törende bir araya geldiler. Burada şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Okunan dualar sonrası şehit mezarlarını ziyaret eden yöneticiler, mezarları karanfil bırakarak burada bulunan şehit yakınlarına sabır dilediler ve onların sorunlarını dinlediler.

"Bu toprakları nasıl emanet aldığımızı biliyoruz"

Düzenlenen ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Bu toprakları bizler, kimlerden emanet aldığımızı, nasıl emanet aldığımızı biliyoruz. Kurtuluş Savaşı'nı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, bu zaferi nasıl kazandığımızı kimlere karşı hangi şartlarda mücadele ettiğimizi biliyoruz ve bizlere bu toprağı emanet bırakan, bu toprağı mukaddes kılan şehitlerimizin hangi fedakarlıkları yaptıklarını biliyoruz. Bu bilinçle bizlerde her fırsatta, şehitlerimizi, şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ziyaret ediyoruz. Ben bu vesileyle bir kez daha Kurban Bayramı, bu içerisinde bulunduğumuz bu 10 günlük tatil süresinde muhakkak ki vatandaşlarımız da hem şehitlikleri ziyaret ediyorlar hem de farklı şehirlerdeki ailelerini ziyarete gidiyorlar. Trafik kurallarına uyulması konusunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Trafik kurallarına uyma konusundaki hassasiyeti bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bayramımız zehir olmasın diyorum o vesileyle bir kez daha hem bütün Kırıkkaleli kardeşlerimizin, Kırıkkale'de yaşayan ve Kırıkkale dışında yaşayan kardeşlerimizin ve bütün memleketimizin hem Kurban Bayramı'nı hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bizlerde bu manevi duygu, bu vatan sevgisi, bu bayrak sevgisi böyle olduğu müddetçe, böyle devam ettiği müddetçe, inşallah biz de bu topraklarda ebediyete kadar, kıyamete kadar, şerefli bir şekilde yaşamayı sürdüreceğiz. İnşallah daha güçlü bir Türkiye ile daha müreffeh bir Türkiye ile şehitlerini unutmamış, gazilerini unutmamış bir millet olarak çok daha ileriye, çok daha güzel günlere ulaşacağız" dedi.

Kırıkkale’de şehitler unutulmadı

Kırıkkale’de şehitler unutulmadı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.