Kırıkkaleli gaziler unutulmadı

Kırıkkaleli gaziler unutulmadı

Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül ülke genelinde Gaziler Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gaziler Günü'nde Kırıkkale'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül ülke genelinde Gaziler Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale'de düzenlenen etkinlikler çelenk sunulması töreni ile başladı. Çelenk sunulma töreni sonrası Kırıkkale Şehitliği ziyaret edilerek, vatan savunmasında şehit düşenlerin mezarlarına Kırıkkaleli yöneticiler tarafından karanfiller bırakıldı. Şehitlik ziyareti sonrası ise Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi aileleri adına öğlen yemeği düzenlendi. Yemekte şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen yöneticiler, onları dinleme fırsatı bulurken, sabır ve metanet dileklerinde bulundular.

Düzenlenen yemek sırasında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Bugün bu milletin, iki mukaddes ve şerefli makam bildiği makamlardan birine gazilik mertebesine ulaşan kahramanları andığımız, onların kahramanlıklarını hatırladığımız, çocuklarımıza, gelecek nesillere anlattığımız, anlatmaya çalıştığımız bir gün. Bu günü gazilerimizin kahramanlıklarını belki onların yaptığı fedakarlıklarla örtüşmeyecek, onların yaptığı fedakarlığın, ailelerinin yaptığı fedakarlığın karşılığı olmayacak ama bir nebzede olsa hatırlamak, onlara minnet duygularımızı milletçe ifade etmek için bir araya geldik. Her namazdan sonra, milletimizin her ferdinin, her özel andan ve günden sonra yaptığı gibi şehitlerimizi ve gazilerimizi bugün andık. Bizler bu milletin evlatları olarak çok geniş bir coğrafya da mücadele ettik, aramızda Kore gazilerimiz, Kıbrıs gazilerimiz var, terörle mücadele de canı pahasına mücadele etmiş gazi kardeşlerimiz var. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır, Rabbime şükürler olsun ki millet olarak farkındayız. Bu milletin her bir ferdi gaziliğin ve şehitliğin ne demek olduğunun en iyi derecede bilincindedir" dedi.

Kırıkkaleli gaziler unutulmadı

Kırıkkaleli gaziler unutulmadı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.