Kırklareli Asılbeyli Köyü

Kırklareli Asılbeyli Köyü

Asılbeyli Köyü haberleri, Asılbeyli köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Asılbeyli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kırklareli Asılbeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Asılbeyli köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Asılbeyli köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Asılbeyli, Kırklareli Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli merkezine 5 km uzaklıktadır.

Köy, 2000 yılı aşkın bir süredir, yerleşim yeridir. Köyün tarihinin çok eski olduğu muhakkak ve yine Osmanlı döneminde de Kırklareli eşrafının tercih ettiği bir mesire yeri olduğu görülüyor...Zira, alınan bilgilere bakılırsa, köyün bitişiğinde tarihi belirsiz ve Trak mezarlığı olduğu sanılan (takribi 1500 yıllık) mezarlık ve yine köyün bitişiğinde bulunan (takribi 2000 yıllık tümülüs) köy tarihi hakkında bilgi veriyor. Ve yine köyün yakınlarındaki eski köy kalıntıları, yerleşimin eskiliğini anlatıyor. Ve yine, halen arkeolojik kazısı devam eden ve Kırklareli ile Asılbeyli arasında yer alan tarihi bölgeler mevcut.

Köyün yerli halkı (Gacal) olarak bilinen halktır. Bunun dışında, köyde Romanya ve Bulgaristen göçmenleri ve Tatar aileleri tam bir mozaik oluşturuyor İncelemelerde, Uz veya Peçenek Türklerinin 900-950 li yıllarda Trakyaya (Kırklareli, Vize, Babaeski,Keşan v.s.) ve belki de bu köye yerleştikleri sanılıyor.Ancak bu bilgi kanıtlanmış bir bilgi değildir. Diğer bir görüş de Osmanlı nın Trakya ya geçişi ile 1350 yılları sonrasında Karaman bömlgelerinden gelen Türk Yörükler olduğu yönündedir. Zira Gacallar hakkındaki bilgiler bunlar. Ve yine 25 yıl öncesine kadar milli geleneğimiz olan hıdrellezin tüm Kırklareli çapında yoğun olarak kutlandığı bir köy olması da geçmişinin derinliklerini anlatmaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     592
2000     564
1997     540

Asılbeyli, Kırklareli'ne bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Asılbeyli Köyü Resimleri ve Asılbeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Asılbeyli Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.