Kırklareli Bayramdere Köyü

Kırklareli Bayramdere Köyü

Bayramdere Köyü haberleri, Bayramdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Bayramdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kırklareli Bayramdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayramdere köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Bayramdere köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayramdere, Kırklareli ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli merkezine 15 km uzaklıktadır.

Köyün adı, Osmanlı Bulgaristan'ı ele geçirdiğinde, o bölgede ilk toplu ibadeti yaptıran kişi (bu kişinin padişah olduğu rivayet edilir) tarafından verilmiştir. Köy ilk kurulduğunda köyün içinde bir dere vardır, ancak kısa bir süre sonra bu dere yok olmuştur, "Bayramdere" ismindeki "-dere" sözcüğü ise buradan gelmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma döneminde, köy nüfusunun bir kısmı göç etmiştir. Göç edenlerin bir kısmı Kırklareli'ne yerleşmiş, diğer bir kısmı ise Bursa'nın Bayramdere bölümüne yerleşmiştir. Köyün nüfusu, 1903 yılında Bulgaristan'dan büyük bir göç alarak artmıştır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2011     461
2010     470
2009     473
2008     471
2007     474
2000     631
1997     564 

Bayramdere, Kırklareli'ne bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayramdere Köyü Resimleri ve Bayramdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Bayramdere Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.