Kırklareli Eriklice Köyü

Kırklareli Eriklice Köyü

Eriklice, Kırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli merkezine 2 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

YUGOSLAVYA- DAN GÖÇ EDENLER VARDIR.

Eriklice köyünün adının aslen raklıca olduğu daha sonra değiştiği söylenmektedir. Köy osmanlı ordusunun balkanlara yaptığı sefer yolu üzerinde bulunur. Zamanında osmanlı ordusuna lojistik destek sağlayan köylerden biridir. makedonyanın doyran köyünden göçenler çoğunlukdadır. Doyran köyü de aslen doyurandan gelmekte, bu köy de tıpkı eriklice gibi osmanlı ordusuna lojistik destek sağlayan köylerdendir. Köyün mubadele ile ilgisini bilmemekle beraber geçmişi daha eskiye dayanır.Aslen 1.balkan savaşından sonra gelen genel göç köyde etkilidir. eriklice köyüne göç edenlerin bir kısım akrabaları istanbul bayrampaşa ikame daeder. Köyde yaşayanlar türktür. Türkçeden başka dil kullanılmaz.Köy halkı hanefidir. lakin evliliklerden dolayı farklılıklar olabilir. 1993 de bulgaristandan gelenler için kamp kurulmuştur.

Köyde,eski ve şuan nüfusun azlığından ve merkeze yakın oluşundan dolayı kullanılmayan birilköğretim okulu vardır.bu yüzden taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün kendi kaynakiçme suyu şebekesivardır ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.