Kırklareli Koyunbaba Köyü

Kırklareli Koyunbaba Köyü

Koyunbaba Köyü haberleri, Koyunbaba köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Koyunbaba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kırklareli Koyunbaba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koyunbaba köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Koyunbaba köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koyunbaba, Kırklareli ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli merkezine 13 km uzaklıktadır.

Osmanlı imparatorluğunun 1356 yıllarında Rumeli ye geçişi ile 1361 yılında vilayetimiz Kırklareli ve köy Koyunbaba Türkler tarafından Cenevizlilerden alınmıştır.

Kırklareli sancağına bağlı kayungavuru diye anılan köy Türk Yunan ve Bulgar mahallelerinden meydana gelmiştir. 1293(1877) Plevne harbi sonu 25 hane Türk göçmeni gelerek köye yerleşmiştir.1912 yılında yapılan balkan savaşında köyün Türk mahallesi kısmen boşalmış, civar köylere ve Anadolu ya göç etmişlerdir. Bu sıralarda köyün adı Koyunderedir. Balkan harbi sonunda köyün Bulgar mahallesi Bulgaristan a göç edince Türk ve Yunan mahallesi olarak kalmıştır. Orta köyden gelen Türk göçmenleri ile de Türk mahallesi de bir hayli kabarmıştır. Cihan savaşı sonu Yunan işgali köyde de kendini göstermiştir. 1923 te Kırklareli’nin kurtuluşu ile köy sadece Türk olarak kalmıştır. Rumlar mübadeleye tabi tutulup gitmişlerdir . 1928-1936 ve 1950 de Bulgaristan ve Romanya dan gelen Türklerle köy bugünkü halini almıştır.

Koyunbaba, Kırklareli'ne bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koyunbaba Köyü Resimleri ve Koyunbaba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Koyunbaba Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.