Kırklareli Şükrüpaşa Köyü

Kırklareli Şükrüpaşa Köyü

Şükrüpaşa, Kırklareli ilinin Merkez ilçesi, Dereköy nahiyesine bağlı bir köydür. Kırklareli merkezine 50 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün eski adı Mikroçovo olup köylünün yarısı bulgaristan'ın tırnıva kasabasından yarısı ise malkotırnova yani şuan yunanistan topraklarında kalan selanik yakınlarından gelindiği köyün yaşlı insanları söylemektedir. şuan bazı akrabalarım daha bulgaristan topraklarında ikamet ettiklerini biliyorum, ama şuan köylünün yaşlıları pomakçayı çok iyi bilir. ama yeni nesiller pek fazla bu dili kullanmamaktadır.

Köyün gelenek ve görenekleri bayramlarda köyün en eski ve büyük ağaçlarına salınçak kurulur,bahar zamanı kırkbir ota gidilir yemekleri kaçamak kuru fasulye. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ama sağolsun devlet büyükleri hem hayvancılığı ve tarımı mavettiler. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi bulunmakta ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.