Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı 12. etap çalışmaları Altıntaş’ta tanıtıldı

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı 12. etap çalışmaları Altıntaş’ta tanıtıldı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı 12. etap programı, 11. etapta uygulamaya konulan projelerin incelenmesiyle...

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı 12. etap programı, 11. etapta uygulamaya konulan projelerin incelenmesiyle başladı.

Bu kapsamda İlk inceleme, bölgede tek olma özelliğini de taşıyan Altıntaş merkez de bulunan haşhaş ezme ve üretim tesisinde yapıldı. Daha sonra 11. etap çalışmalarında bulunan projelerde incelemelerde bulunuldu. İncelemeler sırasında Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, "Mevcut projeler Altıntaş İlçesine ve yöreye büyük katma değer sağlamaktadır. GTHB" nın hibe desteklerinden Altıntaş büyük oranda faydalanıyor. Önümüzdeki dönemde girişimci sayısının artmasıyla Altıntaş'ın potansiyeli daha da artacaktır" dedi.

İlçede bulunan projelerin teknik incelemelerinin ardından Altıntaş Belediyesi toplantı salonunda yapılan 12. etap bilgilendirme programına Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ataman, Altıntaş İlçe Tarım Müdürü Fatih Yıldız, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.

İlçe Müdürü Yıldız, 11. etapta Kütahya'da uygulanan yüzde 50 hibe sözleşmesi imzalayan 46 projenin 13 tanesinin Altıntaş'tan olmasının bizleri sevindirdiğini, ancak bu sayının daha fazla olması gerekliğinini, fazla olması durumunda kazananın Altıntaş ilçesi olacağını, ilçe müdürlüğü personeliyle birlikte her türlü desteğe hazır olduklarını ve bu yıl çok daha fazla proje beklediklerini belirtti.

Altıntaş gerek sulama desteklerinde, gerek genç çiftçi projesinde, gerekse KKYDP'de en istekli ve en başarılı İlçe diyen İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ataman, "Altıntaş'a Bakanlık olarak bu yıl sadece bu projeden 850 bin TL destek verdik. Başarılarından dolayı İlçe Müdürümüz Fatih Yıldız'ı, teknik personellerini ve Altıntaş" lı yatırımcıları tebrik ederim. Bu başvuru döneminde de bu başarının tekrarlanacağını umuyorum" diye konuştu.

Kaymakam Musa Kazım Çelik, "Altıntaşlı bir kardeşiniz olarak, Altıntaş'ın çok daha iyi yerlerde olmasını diliyorum ve istiyorum. Bugün geçen yıl uygulanan projeleri gezdik, hepsi çok güzel ve yerinde yatırımlar. Yatırımların 12. etapta artarak devam etmesi gerekiyor. İlçe Müdürlüğümüz her türlü destek ve yardıma hazırdır. İlçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından destek programının ile ilgili teknik bilgileri İl Müdürlüğü teknik personellerince verildi. Program soru cevapların ardından son buldu. (YD - EFE)

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.